Pořádnou fušku podstoupí tento týden prostějovští Jestřábi. Ty čekají zápasy semifinále play-off Chance ligy s číslem 2, 3, 4 a 5. Vytíženost týmu se tak blíží vytíženosti celků v NHL. Nejdelší oddech čeká tým Aleše Tottera uprostřed týdne, v úterý a ve středu čeká Jestřáby „jen“ příprava na domácí duely se Vsetínem. Právě on je teď velkou překážkou před případným postupem Prostějova do finále, který by byl vpravdě historický.

Vsetín má za sebou aktuálně povedený závěr sezóny. Dařilo se mu už koncem základní části, kdy získal velkou většinu zápasů (nicméně překvapivě padl s Havířovem). Do čtvrtfinále se Slavií nevstoupil ideálně. Nicméně Pražanům došly nakonec síly. A Valaši je dokázali v pátém zápase nejen přetlačit, ale hlavě přímo zdemolovat. Zatímco předešlá utkání byla relativně vyrovnaná, výsledek 5:1 nenechává na pochybách. Stejně jako výrazný rozdíl v počtu vyprodukovaných střel.

Po týmové stránce bylo každopádně Jestřábům jasné, že Vsetín bude velice obtížný soupeř. Pochlubit se trvale může velmi kvalitní obranou, týmovým pojetím hry a dobrou organizací toho, co dělá na ledě. Příkladem budiž obranná hra Valachů, která trvale Jestřáby v prvním semifinále nepouštěla do větších šancí. A to ani ve chvíli, kdy teoreticky mohla pozornost Vsetína trochu polevit, tedy při jednoznačném vedení dlouho před koncem zápasu.

Podívejme se ale také na některá vsetínská jména. Z útoku vyčnívá zejména Luboš Rob. Hráč střední generace se dostal přes padesát bodů. A řádí i v play-off. Hodně je vidět ale také Vít Jonák. Nebo Adam Hořanský, který ovšem hrál během aktuálního ročníku spíše druhé housle. Nyní je ho ale všude plno. Pozornost je upřená také na Jana Bergera s pověstí buldoka. Z beků pak nejen obrannou prací vynikají Ondřej Smetana a zejména Jiří Říha, který po promaroděných sezónách (zatím úspěšně) získává znovu pověst velmi kvalitního obránce.

A pak je tu Jakub Malík. Nástupce Ondřeje Bláhy se vyznamenává. Už v základní části předváděl skvělé výkony. Nyní ale jeho úspěšnost zákroků šplhá dokonce k 96 procentům. A i díky poctivé vsetínské defenzivě zatím teprve dvacetiletý gólman zažívá parádní ročník.