Jako přes kopírák, tak by se dalo v krátkosti shrnout druhé pokračování semifinálové série Chance ligy na ledě Vsetína. I v druhém zápase domácí celek jasně dominoval a nebýt korekce z hokejky Štefky tři minuty před koncem, skončilo by utkání i stejným poměrem jako v neděli. Po dvou dnech volna budou muset Jestřábi na svém ledě zabrat, jinak by mohla být série rozhodnuta už v pátek večer.

Od úvodního buly druhé duelu byla jasně znát dominance domácích hráčů, kteří si šli za druhým bodem v sérii. Velkou šanci Jonáka a Smetany ještě dokázal zlikvidovat brankář Altrichter, jenž ve druhém utkání dostal v brankovišti Prostějova přednost. Na začátku dvanácté minuty už byl ale i on krátký na akci Valachů, kdy kotouč na Roba Venkrbec nedostal, ale našel si ho znovu před brankou a stejně jako včera otevřel skóre – 1:0. Krátce po vstřelené brance šli domácí i poprvé do početní výhody a stačilo jim pár vteřin, aby ji Rob využil, když dorážel puk do okryté klece po břevnu z hole Říhy – 2:0.

Až po druhém inkasovaném gólu se osmělil i Prostějov, ale vážné nebezpečí to neznamenalo. Naopak další střídání první lajny domácích znamenalo v šestnácté minutě třetí branku. První závar ještě vyřešil Altrichter, další ránu Smetany už ale nezastavil – 3:0. V poslední minutě ještě mohl přidat čtvrtou branku Jonák, ale nechal vyniknout Altrichtra. Nicméně první třetina byla i tak jednoznačně ve znamení domácího celku a po zásluze šli do kabin s tříbrankovým vedením.

Ve druhé části pokračoval dobrý výkon domácích a Jestřábi se měli problém vůbec dostat k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky. Nepomohla tomu ani první přesilovka hostů a po polovině utkání ukázal Vsetín, jak by měla přesilovka vypadat. Znovu jim stačilo jen pár vteřin a k puku se před brankovištěm dostal Berger, který jej napálil přesně do pravého horního růžku – 4:0. I v dalších minutách šance hlásil jen Vsetín a Prostějov byl dopředu opravdu bezzubý.

Konec druhé třetiny okořenila bitka mezi Krejčím a Hořanským, kde si alespoň čestnou výhru v nějaké statistice připsal Prostějov, ale za tento souboj dostal o dvě minuty navíc a nabídl tak Vlachům další přesilovku. Tu domácí nevyužili, ale dostali se ještě k jedné výhodě po faulu Altrichtra, a tu už trestal druhým zásahem Smetana, když napřáhl od modré a puk skončil až v Prostějovské brance – 5:0. Po dvou třetinách tak bylo o osudu utkání jasno a platilo stejné skóre jako o den dříve.

Ve třetí části se už hrálo uvolněněji, stále ale měl větší šance spíše Vsetín a rozdíl pěti branek držel Altrichtr, který i přes pět obdržených branek předvedl řadu skvělých zákroků. Velkou příležitost na snížení měl Štefka s Janečkem, kteří ujeli obraně, ani jeden ale na Gábu nevyzrál. Na druhé straně měl zase velkou příležitost Jonák a Venkrbec. Už to však vypadalo, že se utkání jen dohraje, když pláchnul obraně podruhé v poslední části Štefka a tentokrát na Gábu střelou na bližší tyč vyzrál a tři minuty před koncem ho připravil o čisté konto a vůbec poprvé rozradostnil příznivce Prostějova v semifinálové sérii. Konec zápasu odehráli Jestřábi v početní výhodě, kde si sice vytvořili tlak, ale k další korekci to už nevedlo.

I druhý duel tak jasně ovládl Vsetín a v sérii tak vede 2:0 na zápasy. Prostějov bude muset před vlastním publikem zabrat, protože zatím na Vsetín vyloženě nestačí.

Chance liga, 2. zápas semifinále play-off:

HC Robe Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Venkrbec (Rob), 12. Rob (J. Říha, Jonák), 16. Smetana, 32. Berger (Jonák, J. Říha), 40. Smetana (Kucharczyk) – 57. Štefka. Rozhodčí: Čech, Květoň – Polák, Kráľ. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3600. Střely na branku: 44:18.

Sestavy:

HC Robe Vsetín: Gába – Smetana, Hryciow, J. Říha, J. Jenáček, Ondračka, Vosátko – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek – Berger, R. Vlach, A. Zeman. Trenér: Roman Stantien.

 LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Husák, Klimíček, M. Jáchym, P. Krejčí, Zajíc, Vala – P. Beránek, T. Jáchym, M. Švec – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – Jiránek (A), Štefka, A. Havlík – Podlaha, T. Koblížek, Š. Jelínek – Janeček. Trenér: Aleš Totter.

Hodnocení trenérů:

Jan SRDÍNKO, asistent trenéra VHK Robe Vsetín: „Dneska jsme sehráli velmi podobné utkání jako včera. Opět to byl výborný týmový výkon od prvního do posledního hráče. Měli jsme dobrý pohyb, byli jsme efektivní v zakončení a jsme rádi, že jsme doma urvali oba zápasy."

Aleš Totter, LHK Jestřábi Prostějov: "Přijde mi, že ještě vůbec nejsme v té semifinálové sérii. Teď je to obrovská výzva pro realizační tým i hráče, abychom se za ty dva dny dali do kupy a věříme, že ve čtvrtek a pátek nám pak pomůžou i naši skvělí fanoušci, abychom se dokázali vzchopit k lepším výkonům.“