V domácím prostředí už to byla jiná záležitost. Dva nevydařené výkony nechala Prostějovská letka Na Lapači a třetím bojovném duelu nakonec dokázala urvat první bod v sérii. Rozhodnout muselo až prodloužení, ve kterém domácí fanoušci dostal do varu Jelínek, když využil chyby v rozehrávce Valachů. Po dnešku tak Prostějov stále žije, případný stav 0:3 na zápasy by se už opravdu těžko otáčel. Zda se podaří Jestřábům sérii srovnat se rozhodne už dnes, kdy je na programu čtvrtý zápas od 18 hodin.

Oproti oběma venkovní duelům začali Jestřábi doma daleko lépe. Už v první minutě měl zajímavou příležitost Mrázek, ale Málek blafák přečetl. Druhou šanci zápasu měl Švec, ale skákavý puk do branky nedokázal dopravit. V šesté minutě už se ale domácí příznivci branky dočkali. Puk za obranu dostal Havlík, Jenáček ho od lepšího zakončení zastavil nedovoleným způsobem a sudí neváhal nařídit trestné střílení. K tomu se rozjel sám faulovaný Havlík a dokázal Málka oklamat kličkou do forhendu – 1:0.

Pak už začal být nebezpečný i Vsetín, který měl v předchozích zápasech skvělé úvodní třetiny. V desáté minutě si ale Říha i Jonák z dorážky vylámali zuby na Bláhovi. V následných minutách mohl náskok navýšit Zajíc, ale jeho teč skončila Málkovi ve výstroji a na druhé straně si Bláha pohlídal osamoceného Březinu. Dvě minuty před koncem první části už ale bylo srovnáno. Pěknou rychlou akci zakončil Půček, který se objevil sám před brankou – 1:1.

Druhá třetina toho před brankami příliš neukázala a byl to spíše boj mezi oběma celky o každý puk. Na startu druhé části měl Vsetín k dispozici první přesilovku, ale ta nepřinesla vážnější ohrožení. Hosté však i díky brzké přesilovce byli více na kotouči, zatímco domácí se bránili, ale úspěšně. První vážnější šanci měl na holi Zeman, ale Bláha byl připraven a stejně dopadl i po polovině utkání Klímek. Na opačném konci to zkoušel Staněk, ale Málek střelu od modré dokázal pokrýt. Poslední velkou šanci druhé části měl Venkrbec, který mohl přidat branku i ve třetím utkání, ale proti byl perfektní Bláha.

Poslední část už byla především o tom neudělat zbytečnou chybu a oba celky hrály zodpovědně dozadu. Valaši ji opět začali přesilovkou, ale dopadla stejně jako na startu druhé části. I po ní ale byla aktivita spíše na jejich hokejkách, ale první vážnější šanci měl Kloz, kterého našel před brankou Novák. Málek však předvedl vydařený zákrok. Situaci pak ukončil vyhozením mimo plochu Venkrbec a nabídl domácím přesilovku. V ní měl největší šanci po přihrávce Ševce Novák, ale neuspěl. Na opačné straně pak mohl utkání zlomit Berger, ale Bláha potvrzoval excelentní výkon.

Velká nepříjemnost pro domácí pak přišla po souboji u mantinelu, kdy zůstal na ledě Klimíček a do kabiny mu museli s bolestivou grimasou pomoct lékaři a v utkání už se produktivní obránce neobjevil. Poslední šance přišly během dalšího Venkrbce a jeho přesunu z trestné lavice. Jenže Švec na Málka ani Venkrbec na Bláhu nepřišel. Poslední pětiminutovka už pak byla velmi opatrná z obou stran a v sérii se tak poprvé prodlužovalo.

V něm se do šancí dostala obě mužstva, ale jednalo se spíše o střelecké pokusy z větší vzdálenosti. Po necelých pěti minutách dostali domácí příležitost v podání početní výhody, ve které ale větší šance nepřišla. Krátce po jejím skončení ale přišel rozhodující moment zápasu. Rozehrávku od svého brankoviště namířil Zeman pouze na hůl Jelínka, a ten si následně vychutnal beka a puk poslal pod betonem brankáře Málka do branky, čímž rozjásal domácí příznivce i své spoluhráče – 2:1.

Jestřábi si tak připsali první bod v sérii a snížili stav na 1:2 na zápasy a už dnes se pokusí sérii srovnat. Utkání stejně jako ve čtvrtek začíná v 18 hodin.

 

LHK Jestřábi Prostějov – VHK Robe Vsetín 2:1pp (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Havlík, 67. Jelínek – 18. Půček (Klímek, Kucharczyk). Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Jindra, Zídek. Vyloučení 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:48.

 

Sestavy

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter)– KlimíčekM. JáchymHusákStaněkZajícVala – JiránekT. JáchymMrázek – Martin NovákJ. KlozA. Havlík – P. BeránekŠtefkaM. Švec – PodlahaT. KoblížekŠ. Jelínek – Janeček. Trenér: Aleš Totter.

VHK ROBE Vsetín: J. Málek (Gába) – SmetanaHryciowJ. ŘíhaJ. JenáčekOndračkaVosátkoŠ. Jenáček – JonákVenkrbecRob – R. PůčekKucharczykKlímek – HořanskýD. BřezinaVítek – BergerR. VlachA. Zeman. Trenér: Roman Stantien.