Pupa, Benzín, Kuželka. Kdo by neznal tyto přezdívky prostějovských hokejistů? Určitě každý, kdo před nějakými deseti lety pravidelně navštěvoval domácí stánek hokejistů. Ti se nyní rozhodli, že se po letech jejich parta zase setká. A co víc, uspořádají při této příležitosti charitativní derby proti rivalovi z Přerova.

„Zápasy byly tehdy ostré, na ledě i v hledišti. Tentokrát to ale bude v kamarádském duchu. I když kdoví, při hokeji se může stát cokoli,“ usmívá se Lukáš Duba, někdejší kapitán prostějovských hokejistů, a navíc jeden ze strůjců postupu do 1. ligy v roce 2014. Právě on spolu s bývalým brankářem Daliborem Sedlářem akci vymyslel. „Měla se uskutečnit už loni. Ale kvůli koronaviru to nešlo. Všem se každopádně myšlenka líbila, tak jsme se rozhodli do toho jít naplno,“ prozrazuje.

V hokejovém zápase hraném na 3x15 minut se diváci setkají s mnohými známými tvářemi a někdejšími oblíbenci. Za Prostějov to budou například Michal Černý, Petr Doseděl, Petr Žajgla, odchovanci Jedlička s Kolibárem, ale také Finkes, Sedlář, Novosad, Smejkal a pochopitelně Lukáš Duba. Za Přerov by to měli být třeba Ditrich, Hanák, Kolář, Tihlář, Martinák nebo kvarteto Faltnek, Brančík, Vlček či Vojtek, kteří toho nemálo odehráli také v prostějovském dresu.
Celá akce nebude jen vzpomínková, ale také charitativní. Hráči s fanoušky budou vybírat na onkologické oddělení pro děti v prostějovské nemocnici. „Očekávám, že se podaří vybrat několik desítek tisíc korun. Na tribunách budou stát holky s kasičkami a je na každém, kolik přispěje. Zároveň budeme dražit prostějovské dresy v ceně mezi 300 a 500 korunami. Chceme se prostě s kluky vidět, ale zároveň taky pomoci,“ nastínil záměr akce Lukáš Duba.

Souboj prostějovských a přerovských hráčů bude k vidění již příští pátek 8. dubna od 17.00 hodin na prostějovském zimním stadionu.

13 souboj legend