Změnu loga ohlásili bezprostředně po skončení sezóny hokejoví Jestřábi. Ti zároveň vyzvali fanoušky, aby vybrali nové. „Vypršela nám licence na používání současného loga,“ uvedl pro Český rozhlas manažer marketingu Jestřábů Michal Mareš.

Ukazuje se však, že se logo mění z jiného důvodu. Za to původní totiž generální manažer hokejistů Jaroslav Luňák měl podle smlouvy platit jeho majiteli, podnikateli Radku Mudrlovi. Jenže přestal...

 

Prostějovský podnikatel Radek Mudrla získal před lety logo LHK Jestřábi od tehdejšího provozovatele klubu a novému vedení Jestřábů umožnil logo i nadále využívat. Za to měli Jestřábi prostřednictvím svého šéfa Jaroslava Luňáka platit pouhých 10 000 korun ročně. Firma Radka Mudrly navíc prostějovský hokej ještě donedávna sponzorovala.

„Existuje právoplatně uzavřená smlouva. Na jejím základě poskytnul pan Mudrla panu Luňákovi licenci. Ochrannou známku mohl užívat za úplatu. Smlouva je na dobu neurčitou a pan Luňák se v ní zavázal zaplatit licenční poplatek. Což taky zpočátku činil,“ pospal Večerníku právní zástupce Radka Mudrly Miroslav Burget.  Později ale platby ustaly. „Pan Luňák přestal platit, a to v souvislosti s covidovým obdobím. Poukázal na to, že klub má ekonomické potíže, protože nastalo období koronaviru a s ním související pokles sponzorů. Požádal, aby byla úhrada licence odložena. Nezaplatil ale ani později,“ říká dále Burget. Platba nedorazila i po dalším vyčkávání ze strany prostějovského podnikatele. „Pan Luňák nakonec odpověděl, že se rozhodl nic neplatit. Tak se vyjádřil i v písemné podobě. Že logo používat bude, ale platit ne,“ prozradil nepochopitelné jednání šéfa prostějovského hokeje advokát.

Bezprostředně po skončení ročníku 2021/2022 klub přišel s tím, že logo bude po více než patnbácti letech se měnit. Údajně, aby bylo zajímavější a modernější. Název klubu LHK Jestřábi Prostějov A-team s.r.o. má být zachován, ale bude se k němu prý dle dlouhodobého záměru hledat nová identita jestřába. Jenže pravda létá někde jinde...

Záležitost loga divácky nejpopulárnějšího sportovního klubu v Prostějově bude tedy muset vyřešit soud. „Ve věci byl vydán elektronický platební rozkaz. Pan Luňák si proti němu podal odpor. Věc byla přesunuta do otevřeného soudního řízení. Odůvodnění odporu ještě nebylo poskytnuto,“ prozradil nám aktuální informace Miroslav Burget.

Redakce rovněž požádala o vyjádření ke sporu o logo generálního manažera Jestřábů Jaroslava Luňáka. Ten však během dvou týdnů na zaslané dotazy nezareagoval a dlouhodobě nekomunikuje ani prostřednictvím mobilního telefonu.

Mezitím oddíl hledá nové logo. „Zůstane jestřáb i barvy červená, černá a zlatá, možná do toho přidáme i bílou,“ zmínil se Michal Mareš a dodal, že se zatím sešly návrhy v počtu jednotek. „Některé i jen v papírové podobě,“ konstatoval.