NEJVĚTŠÍ TAHOUNI

1.         Petr MRÁZEK

Zde není moc co řešit. Čekala se od něj produktivita a produktivní byl. Dostával se pravidelně do šancí, hodně střílel a stejně tak hodně trefoval. Dokázal také vyšperkovat přesilovku Jestřábů, která byla hlavní ofenzivní zbraní Prostějova. Prostě klíčový muž Jestřábů. Zařadil se mezi nejproduktivnější hráče celé Chance ligy.

2.         Martin NOVÁK

V uplynulé sezóně měl i hlušší pasáže. Nicméně v celkovém znění to byl jasný tahoun a správný kapitán. Pracoval pro tým, vytvářel šance, byl mozkem útočného snažení a navíc rozhodoval i důležitými góly. Uměla ale i zabrat dozadu. V Prostějově opět pookřál a je nasnadě, že bude pokračovat.

3.         Jiří KLIMÍČEK

Světoběžník byl předtím s hokejem ve světě, v Česku se jednalo o neznámou. Na Hané se ovšem ukázal jako velice solidní obránce, který umí skvěle doplnit útok. Navíc zůstal železným mužem Jestřábů, chyběl minimálně. A vstřelil důležitý gól na Slavii, který Jestřáby odstřihl od skupiny play-out.

NEJVĚTŠÍ PŘEKVAPENÍ

1.         Jiří KLIMÍČEK

Tolik se od něj určitě nečekalo. V Prostějově obstál na výbornou a asi jen málokdo očekával, že se stane lídrem defenzívy. A už vůbec ne, že bude nejproduktivnějším bekem. Jenže tento hráč šokoval. Když ne bruslením, tak právě schopností být na správném místě a konzistencí výkonů.

2.         Jan ŠTEFKA

Dříve měl Prostějov na rychlé protiútoky a výpady (i v oslabení) třeba Dominika Hrníčka. Nyní má Petra Beránka a také Jana Štefku. Ani ten toho dosud moc v Česku neodehrál. Nicméně ukazoval rychlé nohy, šikovné ruce a cit pro hru. Všestranný hráč.

3.         Martin ALTRICHTER

Ani tentokrát si brankářská dvojka moc nezachytala. Kdykoli ale „Alťák“ šel hájit brankoviště, byl pro soupeře obrovskou překážkou. Mladý gólman a syn někdejšího gólmana předváděl skvělé výkony. Vždy, když šel do brankoviště, byl pro tým oporou.

NEJVĚTŠÍ ZKLAMÁNÍ

1.         Lukáš MOTLOCH

Přede dvěma lety do Prostějova přišel z Frýdku-Místku jako důrazný, leč stále produktivní hráč s obstojným ice-timem. Jeho role ale u Jestřábů klesala a aktuální ročník byl taky takový. Motloch i pár zápasů vynechal. V půlce sezóny nakonec z týmu odešel.

2.         Patrik HUSÁK

Možná překvapivě zvolené jméno. Husák však zejména v půlce základní části působil nejistě, ztrácel puky, nedostával se tolik do střely. A byl několikrát zdravým náhradníkem. Nicméně se v play-off dostal opět do hry. A v některých zápasech přece jen řádil.

3.         Petr BERÁNEK

Další překvapivý hráč této rubrice, který se sem dostal hlavně díky nestálostí výkonů. V mnoha zápasech táhl ofenzivu a střílel góly. Z řady jiných se ale zcela vytratil ze hry a nebyl vidět. Slova kritiky pak po sezóně schytal i od trenéra Tottera.