Šumperk se toho nebojí. Dává prostor mladým tvářím a bude mít suverénně nejmladší trenérský štáb v první lize. Draci po udržení v Chance lize změnili trenéry: hlavním koučem se stal už několik dní zpět šestadvacetiletý Prostějovan Lukáš Majer. Jeho asistenty budou David Švagrovský a Peter Pútec, který bude i trenérem brankářů. Jasno má dnes už i bývalý trenér Šumperku, Martin Janeček přijal nabídku farmářského celku třineckých Ocelářů a na lavičce Frýdku-Místu nahradí Mojmíra Trličíka. Ten přechází k mládeži Olomouce.

Zatímco Pútec i Majer mají jen 26 let. Švagrovskému je o 11 let více a má za sebou bohatou kariéru... V roce 2003 byl draftován Coloradem, do NHL se ale neprosadil. Velkou kapitolu napsal v Česku, kde oblékal dres Sparty, Komety, Slavie a Hradce Králové. Kariéru ukončil v roce 2017 v Litoměřicích, kde byl i kapitánem. Poté se angažoval v trénování v Kralupech nad Vltavou. Teď ho čeká nová výzva stejně jako Lukáše Majera. „Jednoznačně. Pro vás novináře je to zajímavé, je to čtivé. Lidi zajímá, jestli mladý kluk z Prostějova zvládne trénovat první ligu. Já na to musím odpovídat, ale abych pravdu řekl, tak už mě to moc nebaví," povídal upřímně.

Kouč Mojmír Trličík už nebude pokračovat ve Frýdku-Místku jako hlavní trenér. Novým lodivodem rysů se stal 48letý Martin Janeček (na snímku), který nedávno skončil v Šumperku. Janeček udržel Šumperk v první lize, Draci v baráži přemohli Tábor. Poté klub oznámil, že hlavní kouč končí a vystřídá ho Lukáš Majer. Bývalý kapitán žlutomodré síly zůstane v Chance lize: povede Frýdek-Místek. „Martin Janeček je mladý, ale zároveň zkušený trenér. Nabral potřebnou praxi jak v mládežnickém, tak i v profesionálním hokeji. Je velmi energický a správně zapálený do své práce, ve které se neustále vzdělává," komentuje jednatel Frýdku Jan Peterek. „Je velmi energický a správně zapálený do své práce, ve které se neustále vzdělává.“ Janeček už trénoval Porubu, Opavu, Havířov či zmíněný Šumper, jako asistent působil v pražské Spartě. Jeho nynějším asistentem bude Jozef Daňo. Ten ve své funkci pokračuje a zažije už třetího kolegu na pozici hlavního trenéra u rysů. Ve Frýdku ho čeká čtvrtá sezona, dříve byl sportovním manažerem nebo asistentem trenéra Trenčína. Frýdek ještě oznámil, že na pozici trenéra brankářů skončil Jan Švaříček, který přijal nabídku Komety Brno. „O jeho zástupci se aktuálně intenzivně jedná,“ dodává klub. Další změny ale v realizačním týmu nebudou. Zůstává vedoucí mužstva Martin Kurajský, další rok bude masérem a kustodem stabilní člen Radek Duda.