Třetí vítězství prostějovských hokejistů za sebou, z toho druhé venku se zrodilo ve středečním duelu 16. kola Chance ligy na Slavii Praha. Stejně jako o týden dříve ve Frýdku-Místku prohrávali Hanáci rychle o dva kusy, načež výsledek ve zbytku střetnutí parádně otočili. Tentokrát to navíc zvládli v normálním hracím čase, tudíž si z české metropole odvezli sladký tříbodový zisk!

V bráně domácích se poprvé během sezóny představil Málek. A na první úspěšný zákrok nečekal dlouho, když hned po půl minutě pokryl úvodní střelu LHK. Sešívaní se z počátečního tlaku Jestřábů oklepali rychle, neboť už ve 2. se prosadil z mezikruží Doležal – 1:0. Oba týmy pak měly přesilovky, ale skóre se nezměnilo. Ve druhé polovině zahajovací třetiny se hrál důrazný hokej s minimem šancí na obou stranách. Až dvacet sekund před sirénou si hosté vytvořili menší nápor, leč obrana HC si s ním poradila.

Po třech minutách prostřední periody Pražané zvýšili, když v oslabení ujel Vampola, který přesně přihrál Kafkovi a ten se v zakončení nemýlil – 2:0. Druhý gól dostal Slávisty do tempa, Bednář ve velké příležitosti těsně minul klec. Následně se ptačím dravcům povedlo v půlce zápasu snížit, puk za Málkova záda procedil Bartoš – 2:1. Doležalovi svěřenci chtěli na inkasovanou branku rychle odpovědět, ale stal se pravý opak. Ve 36. našel Bartoš krásnou přihrávkou přes celé pásmo Mrázka, jenž pohotově zavěsil – 2:2.

Do třetí části vtrhl aktivněji domácí mančaft. Vyloženou možnost měl Vlček, ovšem přes bránícího protihráče dokázal namířit kotouč pouze do tyče. Hned dvě tutovky následně zahodil Mrázek, který opakovaně zůstal sám před bránou, avšak bez efektu. Napřed zamířil kousek vedle a poté za již překonaného Málka zaskočil před brankovou čárou jeden z beků. Vítězný zásah elhákáčka se zrodil v 52. minutě, kdy Staněk nahrál Pieglovi a ten vypálil tak přesně i razantně, že strážce pražské svatyně nestihl zareagovat – 2:3. V závěru se sešívaní snažili vyrovnat, ale přes dobře organizovanou defenzivu moravské vozby se jen těžko dostávali. Přesto vstřelili čtyřicet sekund před koncem branku, která však nebyla uznána kvůli dosažení kopnutím.

 

LEDNÍ HOKEJ

Chance liga mužů ČR 2020/21 – 16. kolo

HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov

2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Doležal (Kuťák, Gaspar), 23. Kafka (Vampola) – 29. Bartoš (Vachutka, Mrázek), 36. Mrázek (Bartoš, Janeček), 52. Piegl (Staněk, Novák).

Rozhodčí: Čáp, Grech – Hnát, Komárek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0.

Sestava Slavie: Málek – Hejda, Novák, Krejčí, Barák, Gaspar, Veber, Duda – Kafka, Vampola, Všetečka – Tomica, Bednář, Šteiner – Doležal, Kuťák, Kružík – Ondráček, Slavíček, Vlček. Trenéři: Martin Štrba a Jiří Doležal.

Sestava Prostějova: Bláha – Matyáš, Pěnčík, Drtil, Piegl, Staněk, Rudl, Vosátko – Mrázek, Bartoš, Vachutka – Motloch, Kaut, Hrníčko – Žálčík, Novák, Jandus – Podlaha, Janeček. Trenéři: Jiří Šejba, Ivo Peštuka a Jiří Vykoukal.

 

ÚSTY TRENÉRŮ

Jiří DOLEŽAL – HC Slavia Praha

„Měli jsme výborný vstup do utkání a v první třetině kontrolovali hru. Ale postupem času, kdy hosté začali napadat naše obránce, jsme se dostávali pod tlak. Po inkasovaném gólu na 2:1 jsme se začali bát hrát, což změnilo zápas. V závěru jsme hráli o všechno a měli i nějaké šance, ale nebyli jsme produktivní. Utkání by si zasloužilo remízu.“

Jiří ŠEJBA – LHK Jestřábi Prostějov

„Byl to dobrý zápas, lidem se musel líbit. Domácí vstoupili do utkání lépe, my jsme špatně zavírali předbrankový prostor, a navíc zkraje druhé třetiny nevyužili přesilové hry, z čehož těžili domácí a přidali druhý gól. Do zápasu jsme se vrátili tím, že jsme začali aktivněji napadat a jít do těla. Soupeř začal mít problémy s rozehrávkou, střelbou i dorážkami, což se podepsalo na výsledku.“