Zdařilou sezónu s řadou odmakaných tréninků a práce na sobě mají za sebou i hokejisté ročníků 2012 a 2013, tedy třetí a čtvrté třídy. V nových bojích se ročník 2012 bude už prát o body v rámci kategorie mladších žáků, na o rok mladší hráče čeká ještě sezóna v rámci soutěže čtvrtých tříd. U obou těchto kategorií pak před novou sezónou dochází i ke změně v realizačních týmech. Takzvané „dvatisícedvanáctky“ bude mít nově na starost Václav Meidl a Martin Pěcha, kteří se tak volně přesouvají s ročníkem 2011 do mladších žáků. Čtvrtou třídu nově povede Filip Smejkal společně s Václavem Meidlem, kteří nahradili Adama Winda a Jana Krištofíka.

Stejně jako v ostatních mládežnických kategoriích i zde se oba předchozí trenéři shodli, že poslední ročník byl úspěšný, a to nejen díky tomu, že se mohlo trénovat i hrát v průběhu celé sezóny. „Děti hlavně ukazovaly v průběhu celého roku progres a jejich výkony měly vzestupnou tendenci, bylo to lepší a lepší. Snad v nastolené práci, kdy nemají potíže na sobě pracovat, vydrží i nadále a budou se stále posouvat směrem nahoru,“ shodli se koučové.

Stejně jako před sezónou přinesl průběh ročníku řadu tréninků s pravidelným střídáním schopností na ledě společně se suchou přípravou, kde se trenéři snažili děti celkově udržovat u sportu a posílit i méně namáhané svalstvo, které by při hokeji mohlo postupně odcházet. Oběma celkům nescházela píle a s chutí se tak pouštěly i do těch méně zábavných cvičení, která trenéři zařazovali. „Většina ale byla v rámci různých her, aby to děti bavilo, vlastně jim ani nedocházelo, že je to makačka a jsou z toho unavení. Nebyl ale problém nasadit i méně zábavné cviky, protože tito hráči opravdu neměli problém pracovat, což je jen dobře. Hlavní ale pro nás bylo, aby je to v rámci možností co nejvíc bavilo a do tréninků se těšili,“ doplňoval Jan Krištofík, asistent trenéra třetí třídy už v průběhu ročníku.

Oba ročníky se v rámci soutěží Olomouckého kraje potkávaly se svými vrstevníky z jiných týmů po celou sezónu a hrály na polovinu hřiště. Kromě těchto zápasů měly i řadu dalších zajímavých akcí a turnajů, kterých se zúčastnily a nejezdily si jen udělat čárku za příjezd. „Vlastní výsledky ale nebereme tak vážně, spíš to, že se děti mohly poměřovat i v rámci turnajů zase s jinými soupeři a užily si to. Viděly, v čem jsou dobré, kde zase naopak bude potřeba přidat a mnoho dalšího. Medaile jsou pak jen velkým bonusem, který udělá radost a potěší za dobře odvedenou práci, kterou odvádí opravdu skvěle,“ doplnil Krampol.

Již čtvrt ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání, které vyšlo v pondělí 23. května