Červen je za dveřmi, ani v této době však nemá hokej úplný oddech. Právě v současných dnech se totiž dolaďují či obměňují kádry, řeší se zkoušky hráčů a také piluje program na přípravu. Toto sportovní martýrium podstupují i prostějovští Jestřábi. Tím spíš, že zdejší klub opět překopal, i přes úspěšný ročník 2021/22, celý kádr. Poslední odchozí byli potvrzeni v polovině minulého týdne. A jsou to hodně překvapivá jména...

Mezi nečekané odchody patří ztráta obránce a odchovance Petra Krejčího, jestřábí hnízdo dále opouští také útočník Šimon Jelínek. U něj už je jasné, že zamíří do konkurenčního Šumperka. „Hráč dal přednost jiné nabídce. Obecně hráče, o kterých jsme byli přesvědčení, jsme podepsali. Ostatním jsme dali možnost reagovat a vybírat si s tím, že je každý volný,“ konstatoval trenér Jestřábů Aleš Totter.

Jisté také je, kam povedou další kroky Jana Rudovského. Zkušený forvard strávil v Prostějově tři sezóny. V té uplynulé dal v základní části 25 bodů (11+14), dalších pět přidal v play-off. Nyní se po 11 letech vrací na sever Čech a do druhé ligy. Ne ovšem do Děčína, kde už krátce působil, ale do Ústí nad Labem. To je odhodlané se po nepodařené sezóně vrátit rychle zpět do Chance ligy.

Už před časem se zdálo být jisté, že se tým od základu změní. Nyní je to skutečnost. Kouč Totter pro Večerník potvrdil, že z kádru v uplynulé sezóně zůstanou pouze čtyři hráči: Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek, Martin Novák a Josef Zajíc. Celkem tedy od Jestřábů po semifinálovém ročníku odešlo třiadvacet hráčů, což je suverénně nejvíce ze všech týmů v Chance lize! Klub nicméně slibuje kvalitní posily, které budou za odchozí hráče více než náhradami. Zatím ale nová jména tají.

S kým se Jestřábi střetnou v přípravě?

Jasné už naopak jsou zápasy během letní přípravy. Již dříve byly zmíněné duely s Třebíčí nebo Frýdkem-Místkem, s nímž se také Jestřábi utkají v prvním kole nové sezóny. Potvrzeny byly i zápasy s Porubou. Právě v této ostravské části se tým utká s vícero soupeři v rámci turnaje. Původně měly být celky sem přihlášené z České a Slovenské republiky, a právě z Polska. Nakonec budou v Porubě jen české a polské týmy. „Mělo by jít o dva polské soupeře, Jastrzebie a možná Osvětim,“ prozradil Totter.

Jak Večerník informoval v minulém vydání, znám je už také harmonogram utkání v novém ročníku Chance ligy 2022/23. Na úvod se prostějovské mužstvo střetne s Frýdkem-Místkem, a to 14. září v domácím prostředí. „S každým soupeřem se potkáme, na všechny v sezóně narazíme. A někoho jsme museli dostat jako prvního. Nijak jsme to neřešili,“ okomentoval los kouč Prostějova.