Zatím jedna – to je počet oficiálně potvrzených posil pro příští ročník. Stalo se tak v případě obránce a odchovance Martina Pěnčíka. Klub jinak posuny v kádru na nekomentuje, na přímé dotazy Večerníku nereaguje, a i na klubových internetových stránkách je ticho po pěšině. Přesto ale redakce exkluzivně zjistila první jména, kdo by měl nově na za Jestřáby hrát.

Z vícero na sobě nezávislých zdrojů, že vedení prostějovského LHK přivádí opravdu zajímavé tváře. Novou brankářskou jedničkou má být někdejší hvězda Hradce Králové, naposledy gólman Liberce. V útočných řadách se mají o góly starat kromě již avizovaného exjestřába Venkrbce také forvard slavného jména ze Vsetína a dvojice plejerů, co prošla brněnskou Kometou či Olomoucí. Zdá se, že fanoušci se mají na co těšit!

Že by prostějovští Jestřábi přece jen měli nějaké posily? Dle dvou důvěryhodného zdroje a potvrzených informací z prostředí kolem týmu se Večerníku podařilo zjistit, že příchozí hráči už jsou na cestě. A nejde jen o tak ledajaká jména. Do kádru trenéra Aleše Tottera mají namířeno borci s extraligovými zkušenostmi, což by po dvouměsíčním tichu čekal asi málokdo...

Tou nejvýraznější je Roman Vlach. Někdejší útočník Zlína, Liberce, Olomouce nebo Karlových Varů naposledy působil ve Vsetíně. Tam ve 43 zápasech zvládl v základní části třicet bodů, dalších osm dodal v play-off. Výrazně pomohl Vsetínu do finále Chance ligy. Klub již potvrdil Vlachův odchod. Další štaci útočníka s více než 600 starty v extralize ale neuvedl.

Podobné je to u další výrazné posily. Z Liberce by měl dorazit brankář Jaroslav Pavelka. Osmadvacetiletý brankář v extralize dostával příležitost hlavně při angažmá v Hradci Králové. Uplynulý ročník ale odchytal coby brankářská dvojka za Liberec a držel si solidní čísla. Pavelka by se podle všeho v Prostějově měl stát brankářskou jedničkou, kterou byl dříve právě v Hradci a také krátce ve Vsetíně.

Další posily to nemají do Prostějova tak daleko. Z Brna zamířili na Hanou hned dva hráči, pendleři mezi extraligou a Chance ligou: útočníci Vilém Burian a David Ostřížek. První jmenovaný se v minulosti dobře uvedl v Třebíči nebo Olomouci. Právě v Olomouci třiatřicetiletý hráč trávil poslední roky své kariéry. Od Buriana se kromě bodů čeká i hra do těla a důraz. David Ostřížek má částečně s Burianem spojené hokejové osudy. Tedy Olomouc, Třebíč a v posledních letech trochu slabší bodové příspěvky. V obou případech ale jde o kvalitní, zkušené hráče, kteří v rozhodujících pasážích sezóny mohou hodně udělat.

Redakce Večerníku pak ví ještě o třech přesunech do týmu Jestřábů. Potvrdit může dřívější spekulace o comebacku Matouše Venkrbce. Někdejší kapitán Prostějova a jeden z hráčů, kteří jej před osmi lety dostali zpět do první ligy, se vrací nikoli z Českých Budějovic, ale ze Vsetína. V něm odehrál velmi dobré play-off, patřil k nejlepším hráčům týmu. Jedná se pak o dalšího třicátníka v týmu.

Poslední útočnou posilou je naopak mladý jednadvacetiletý útočník Opavy Jan Vojtovič, který v minulosti prošel finskou mládeží. Zajímavý je pak příběh obránce Robina Staňka. Není to tak dlouho, co byl realizačním týmem potvrzen jeho odchod. Podle aktuálních informací redakce by však měl nakonec setrvat v Prostějově. Staněk je výrazně defenzivně zaměřený hráč, ve svých 34 letech navíc hodně zkušený. Zná se přitom z dřívějších působení jak s Ostřížkem, tak s Burianem.

Konečné potvrzení hráčů, kteří přišli do Prostějova, se pak mohlo konat v sobotu 25. června. Tehdy se i za přítomnosti kádru Jestřábů měl konat Charitativní turnaj k 10. výročí FK Skalka. Turnaj se sice uskuteční, dle informací redakce však oproti původnímu plánu bez účasti hokejových Jestřábů.