Po individuální přípravě našich hráčů dnes odstartoval první trénink na ledové ploše. Hráči byli rozděleni do dvou družstev a takto budou trénovat celé dva týdny.

Jako první na ledě byl centr Tomáš Jáchym, který u nás zahájí svoji druhou sezónu stejně jako kapitán Martin Novák, Tomáš Jiránek a obránci Josef Zajíc s Robinem Staňkem.

Nově se připojili brankáři - Jaroslav Pavelka z extraligového Liberce a měl by u nás plnit roli jedničky. Druhým maskovaným mužem byl Josef Němeček, který bude Pavelkovi krýt záda a sbírat zkušenosti. Další dva gólmani jsou u týmu na try-out a budou bojovat o smlouvu.

K obráncům se připojil zkušený Tomáš Valenta, který by měl také tvrdit muziku na ledě. Vrátil se také odchovanec Martin Pěnčík, který v loňském ročníku posbíral cenné prvoligové zkušenosti v Šumperku a po roční pauze v našem týmu se vrací zpátky. Trénink zahájili také tři mladíci - Hamšík, Prchal a Malák.

Z útočných řad vjeli poprvé na prostějovský led bývalí hráči HC Olomouc - Vilém Burian a David Ostřížek. Dále také posily jako exvsetínský Roman Vlach, navrátilec Matouš Venkrbec, zkušený Jan Maruna nebo Patrik Machač z pražské Slavie. Na rychlý a svižný hokej bychom se pak měli těšit od mladého Petra Haška, Davida Routu nebo Filipa Jansu.

U týmu bude 2 týdny také několik hráčů na try-out, ze kterých si budou trenéři ještě vybírat jednoho obránce a 1-2 útočníky.

Tréninky poběží celé 2 týdny a první přípravný zápas naše mužstvo čeká na turnaji v Porubě, kdy se 10.8.2022 střetně s polským Jastrzebie. Následovat v Porubě budou ještě dva zápasy a doma se poprvé představíme ve čtvrtek 18.8.2022 od 18.00 proti Třebíči!

CELÝ ROZPIS PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ ZDE

 

pževzato od: www.lhkjestrabi.cz