Zkoušky v týmech prakticky skončily. Dá se čekat ještě jedna menší vlna příchodů a odchodů, kdy dosud na try-outech neúspěšní hráči získají se zpožděním angažmá. Nyní se ale dění na přestupovém trhu téměř zastavilo. Minulý týden tak přinesl pouze tři novinky. Dva hráči měnili působiště v rámci Chance ligy. A ten třetí, dosud hráč Poruby, se rozhodl kariéru ukončit. A to v pouhých 32 letech.

Michal Gago

Pro prostějovského fanouška jasně nejzajímavější změna uplynulého týdne. Čtyřiadvacetiletý útočník strávil sezónu 2020/2021 u Jestřábů. Zde promarodil část sezóny a odehrál tak nakonec zhruba jen půlku sezóny. Ani ve Vsetíně se mu zdravotní lapálie nevyhnuly. Nicméně byl vidět více. A nakonec udělal v základní části solidních 21 bodů (8+13). Zahrál si i v play-off, kde si vyzkoušel finále Chance ligy. Po sezóně už ale znovu mění dres. Bude to zajímavá změna: šikovný forvard se totiž vrací do města svých hokejových začátků, do Zlína.

Matyáš Svoboda

Zatím nepotvrzený přesun, Svoboda je zatím na try-outu. Vrstevník Michala Gaga je odchovancem Chomutova, za který hrál naposledy v roce 2020. Krátce v něm zažil i extraligu. Vesměs hraje v první lize, působil však i v Příbrami. Jeho působištěm dosud byly veskrze české hokejové kluby. Nyní se přesouvá na Moravu. Maximem tohoto levého křídla je zatím deset kanadských bodů. Což se může zdát málo, ale stalo se tak v jedné z divokých sezón Kadaně.

Marek Slavík

Dvaatřicetiletý obránce už ukazoval, že umí být velice produktivní. Odchovanec Vítkovic působil veskrze v první lize. Všechny štace byly v Moravskoslezském kraji. Slavík byl dosud ukázkou klubové věrnosti: deset sezón v kuse odehrál za Porubu. Byl u jejího postupu do Chance ligy i následného neúspěšného dobývání úspěchu v této soutěži. V posledním ročníku hrál více za Kopřivnici než za Porubu.

TZ