První domácí zápas mají za sebou v přípravě LHK Jestřábi Prostějov. A nutno říct, že povedený. Soupeřem jim byla Třebíč, tradiční sok v přípravných zápasech. Jestřábi tentokrát v utkání brzy prohrávali, nicméně ještě v první třetině vývoj zápasu otočili a následně nedovolili hostům stáhnout na méně než rozdíl dvou branek. Prostějov nakonec duel opanoval poměrem 4:2. A připsal si třetí výhru v přípravě.

 

Aktivněji vstoupili do čtvrtečního zápasu hosté. Krliš se snažil ohrozit bránu, poté obrana musela zablokovat Holce. To se povedlo, tlak Třebíče ale ve 2. minutě vyústil v gól právě Miroslava Holce, který zblízka dopravil kotouč do branky. Pak Jestřábi přidali. Routa ještě poslal puk do brankáře, poté už ale v další šanci střílel po přiklepnutí od Jansy Jiránek. A trefil růžek brány – 1:1. Hned 8. minuta přinesla velké šance Prostějova. Střílel Slanina, nejblíže branky byl ale tečující Burian. Hra se rychle přelévala, žádný z týmů v dalších minutách neměl převahu. 14. minuta byla o pravidlu nedáš-dostaneš. Nejprve se Krliš dostal mezi soupeři ke střele a trefil pravou tyč. Hned vzápětí se ale u levé tyče prosadil v zápase aktivní Jan Slanina a otočil skóre na 2:1. V závěru dvacetiminutovky si ještě domácí vyzkoušeli přesilovku. Byla ale z kategorie nepovedených, bránu prakticky neohrozili.

Úvod druhé části patřil opět Třebíči, které k tlaku pomohlo vyloučení Jáchyma. Nicméně přesilovka zůstala nevyužitá. A vzdor střelecké aktivitě Psoty a Ferdy se skóre neměnilo. Prostějov následně přežil další oslabení. Diváci se notně vztekali, když byl podražený ve středním pásmu Slanina a nevylučovalo se. Dobrou šancí se ve 29. minutě uvedl Machač, ale dostal se příliš blízko brankáře, který si už puk pohlídal. Ve 33. minutě se mohlo měnit skóre, Burian ale z dorážky poslal pouze do brankáře. Mičán si tehdy připsal skvělý zákrok. Minutu nato se už ale prosadil Tomáš Jiránek. Zakončil další pohlednou kombinaci Jestřábů a poslal je do vedení 3:1. Závěr třetiny pak přinesl hodně vzrušení. Tomáš Jáchym upravil na 4:1, ještě předtím se ale popralo po třech hráčích z obou týmů. Bartes a Hašek si pak střihli pěstní souboj, za který oba inkasovali po pěti minutách. Nutno říct, že Hašek nakonec byl úspěšnější.

Třetí třetina začala tradičně aktivitou hostů. Střílel například Holec. Následně se však hosté museli bránit přesilovce Jestřábů. I ta přinesla tradiční obraz hry v zápase, tedy nepovedenou přesilovou hru. 46. minuta mohla znamenat změnu skóre na obou stranách. Jestřábi se dostali do přečíslení, k Marunovi se ale nakonec puk nedostal. Z protiútoku se Třebíč snažila zahrozit a připsala si v krátkém sledu několik střel. Pavelka byl však na místě. Ve 48. minutě už se ale skóre měnilo, naposledy. Hosté dostali puk za bránu, zakombinovali, a nakonec z toho bylo sjetí Antonína Bořuty na nahrávku do jízdy – a střela do růžku. Snížit mohli hosté tři minuty nato, Bartes ale trefil bránu jen z boku. V 56. minutě se naopak mohl radovat Prostějov, kdy Hašek v dobré pozici u tyče promáchl, následnou střelu z osy hřiště srazila obrana. V posledních minutách se hosté ještě snažili něco se stavem utkání udělat, stříleli Bittner či Holec. Ale marně. Vítězství už zůstalo Prostějovu.

4.Přípravný zápas

LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Jiránek (Jansa, Staněk), 14. Slanina (Maruna), 34. Jiránek (Prchal, Jáchym), 38. Jáchym (Prchal) – 2. Holec (Šilhavý), 48. Bořuta (Psota, Bittner). Vyloučení: 6:6. Bez využitíPrůběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Valenta, Hamšík, Prchal, Benda, Staněk, Malák – Jiránek, Jáchym, Jansa – Maruna, Vlach, Slanina – Hašek, Ostřížek, Burian – Dubský, Jandus, Routa. Trenér: Aleš Totter.

SK Horácká Slavia Třebíč: Mičan – Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl, Tureček, Sedláček – Krliš, Bittner, Dočekal, Šilhavý, Holec, Michalčuk, Bartes, Ferda, Svoboda, Malý, Novák, Psota. Trenér: Jaroslav Barvíř.

 

Aleš TOTTER, trenér LHK Jestřábi Prostějov: „Samozřejmě, v zápase jsme střídali dobré věci se špatnými. Ale ty věci, co po týmu chceme, se kluci snaží plnit. Spolu s tím věříme, že budeme lepší. Za vítězství jsme pak samozřejmě rádi. Dává nám sebevědomí i do aktuální práce, která je kvůli horkům o to těžší.“

Jaroslav BARVÍŘ, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: „Dnešní zápas pro nás byl výbornou prověrkou. Věděli jsme, že to bude hodně o osobních soubojích a souboji o předbrankový prostor. Tam jsme to nezvládli, protože právě z prostoru před bránou jsme dostali několik gólů. Jinak při hře pět na pět si myslím, že byl zápas vyrovnaný, měli jsme šance a trefili jsme dvě tyčky. Hráči zápas odmakali, s nasazením jsme spokojeni, ale ještě mnoho věcí musíme ve hře zlepšit. Co nám nejde a na čem musíme zapracovat asi nejvíc, to jsou už zmíněné osobní souboje. To musíme zlepšit už do dalšího utkání, které nás čeká doma v úterý opět s Prostějovem. Nedůležitější je, aby se to všechno povedlo doladit do září do ostrých ligových zápasů.“