SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov

6:5p (3:1, 2:3, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Michalčuk, 6. Bořuta (Furch), 15. Poizl, 25. Krliš (Vodný), 25. Dočekal (Psota), 61. Bittner – 7. Ostřížek, 26. Burian (Ostřížek), 31. Jiránek (Maruna), 35. Burian, 57. Routa. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:5 - 6:5.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Bořuta, Furch, Poizl, Tureček, Forman, Sedláček, Svoboda A. – Vodný, Bittner, Krliš, Dočekal, Malý, Psota, Svoboda M., Michálek, Ferda, Michalčuk, Šilhavý, Novák Matěj.
LHK Jestřábi Prostějov: Němeček (Pavelka) – Malát, Pěnčík, Poledna, Hamšík, Prchal, Benda – Jiránek, Machač, Jansa, Burian, Venkrbec, Routa, Ostřížek, Jandus, Slanina, Maruna, Novák Martin, Dubský.
Odvetný zápas začali lépe domácí a v 25. minutě vedli už 5:1. Náš tým ovšem nic nezabalil a v 57. minutě srovnal na 5:5 David Routa! Po 22 vteřinách v prodloužení rozhodl Bittner a Třebíč tak brala druhý bod.

Start zápasu se nám příliš nepovedl. Po chybě gólmana Němečka vstřelil branku domácí Michalčuk - 1:0. Hra byla vyrovnaná, ale po 4 minutách opět udeřil domácí celek. Po pěkné kombinaci s Furchem se prosadil Bořuta - 2:0. Ta tuhle branku jsme už měli ale rychlou odpověď. David Ostřížek se dostal do samostatného úniku a kličkou do bekhendu překonal Jekela - 2:1. Ve 13. minutě byla Třebíči nabídnuta první přesilovka po faulu Tomáše Jiránka. Domácí nic složitého nevymýšleli a po půl minutě vypálil tvrdě od modré Poizl a Němeček byl bezmocný - 3:1. Další vážnější šance už nepřišla a po 20. minutách šli spokojenější do kabin třebíčští.

Druhá perioda začala ve vyšším tempu. Do první šance jsme se dostali my, ale Jekel byl bezchybný a z protiútoku už skórovali bohužel domácí. Z dobré pozice vymetl horní růžek Krliš a bylo to 4:1. Netrvalo ani 30 vteřin a bylo to už o 4 góly. Po pěkné kombinaci prostřelil našeho gólmana zkušený Dočekal - 5:1. Už to vypadalo, že o vítězi je rozhodnuto, ovšem s rychlou odpovědí přispěchal Vilém Burian a snížil na 5:2. Po 5 minutách už to bylo ještě o něco nadějnější. Před brankou domácího brankáře zůstal zcela osamocen Tomáš Jiránek a a střelou k tyči mu nedal šanci - 5:3. V 33. minutě nám byla nabídnuta početní výhoda a ta nám také vyšla. Po několika přihrávkách to na sebe vzal Vilém Burian a střelou pod horní tyč se nemýlil - 5:4!

Třetí třetina byla poněkud vlažnější a hodně se hrálo ve středním pásmu. Minuty rychle utíkaly a nám pořád chyběl vyrovnávací gól. V druhé polovině třetiny jsme začali být aktivnější než domácí celek a z toho jsme také 3 minuty před koncem těžili. Po nahození od modré čáry se jako první k puku dostal David Routa a dorážkou překonal Jekela - 5:5! Čtyřgólovou ztrátu jsme parádně stáhli a zápas dospěl až do prodloužení. V tom jsme opět po 22 vteřinách ihned inkasovali. Do samostatného úniku se dostal Bittner a domácí tak brali druhý bod.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Dneska to byl typický přípravný zápas, kdy dominovaly útoky. Tým si zaslouží pochvalu za to, že prakticky celou druhou polovinu zápasu dotahoval 4 góly a to se tři minuty před koncem povedlo. Škoda toho prodloužení, ale můžeme být rádi za bod a cenné zkušenosti z dnešního souboje.