Druhý zápas před sebou v sobotu měli hokejisté Prostějova. Tentokrát zajížděli do Kolína, který předtím porazil Zlín. V utkání se Jestřábům dlouho nevedlo. Nakonec se Kozlové dostali až do vedení 5:1. Prostějov poté zabral, začal stahovat, na body už ale dosáhnout nedokázal.

Sestava Prostějova se oproti prvnímu mači příliš nezměnila. Obrana zůstala ve stejném složení, více prostoru dostal Tomáš Jandus. Jako sedmý útočník se objevil v sestavě Routa. Úvod se ale Prostějovu nevyvedl. Přečkal sice přesilovku soupeře, nicméně následně se dostal pod tlak čtvrtého útoku domácích. Morong a po něm Král sice skóre nezměnili a v 7. minutě šli do čtyř pro změnu domácí. Nicméně právě v oslabení Prostějov inkasoval. Dlouhý z jedné a Pavelka ze druhé strany spěchali v obranném pásmu Jestřábů k puku. Pavelka puk špatně odehrál a bylo z toho vedení Kolína 1:0. Dále stříleli Pajer, Ouřada nebo Morong, Koukal Pavelku prověřil dobrou tečí. Ve 14. minutě zase zahrozil Veselý. Až poté Jestřábi vystrčili drápky. Staněk a Valenta nahazovali, Machač střílel, nepřesně. Největší šanci měl Pěnčík, který ve vlastním oslabení šel do útoku. Vykoledoval si faul, přesilovka se ale Prostějovu moc nezdařila.

Druhá třetina začala pro Jestřáby nejhůře, jak mohla: gólem. Po půlminutě hry si najel mezi kruhy Gaspar a prostřelil Pavelku – 2:0. Krátce nato se rýsovala dobrá šance pro Vlacha, ovšem neprosadil se. Zato domácí ano, už potřetí. Prostějov šel do čtyř. Už předtím se kolínská ofenziva připomněla třeba aktivním Pajerem. Přesilovku pak sice Prostějov ubránil, jenže hned po buly byl k vidění rychlý útok, přečíslení a nakonec přesná střela Kryštofa Langa, který upravil už na 3:0. Prostějov poté hrozil Vlachem, srážela jej ale nedisciplinovanost – záhy šel znovu do čtyř. Čáp v početní výhodě zahrozil dobrou střelou, neproměnil. Ve 37. minutě mohl zahrozit také Šedivý, z mezikruží ale netrefil ideálně. Závěr třetiny nabídl hodně vzrušení. Po Ouřadově nahrávce neproměnil velkou šanci Moravec, následně Prostějov nejprve šel do kontru a pak zatlačil. Krátce před sirénou už se ale podařilo snížit Davidu Ostřížkovi tečí na 3:1.

Třetí třetinu začal Prostějov nejlépe. Tlačil se dopředu, dostával do šancí, střílel. Jenže nepřesně. Slanina měl na úvod velkou šanci, prosadit se zkoušeli Jandus nebo Staněk. A ve 45. minutě mohl mít na holi gól znovu Slanina. Jenže pak přišlo další oslabení Jestřábů a situace se opakovala. Svěřenci Aleše Tottera jej sice přežili, krátce po něm ale inkasovali. Nepřesná rozehrávka a rychlý útok znamenal gól Jana Veselého a vedení domácích 4:1. Piegl poté sahal po navýšení z přečíslení, ale nepovedlo se. A za chvíli tu byl další gól. Jestřábi nejprve neproměnili šanci Ostřížkem a následně inkasovali. Špatná rozehrávka dostala k puku Veselého, který si počkal na najetí Koukala ke druhé tyči – 5:1. Jestřábi vyměnili brankáře. A i když zbývalo ještě deset minut hry, zkusili to v šesti. Risk vyšel, v přesilovce šest na čtyři se z kruhu trefil Ostřížek – 5:2. Veselý krátce poté nastřelil tyč a strhující zápas pokračoval. V závěru přežili hosté oslabení, Novák po něm málem upravil na 3:5. Radoval se však až znovu Ostřížek, který necelou minutu před koncem snížil na konečných 5:3 pro Kolín. Víc toho Jestřábi během zbývající minuty nestihli.

 

Chance liga 2022/2023, 2. kolo

SC Kolín – LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Dlouhý, 21. Gaspar (Koukal, Z. Král), 28. Lang (Šedivý, Morong), 48. Veselý (Morong), 50. Koukal (Veselý) – 40. Ostřížek (Valenta), 52. Ostřížek (Vlach, Novák), 60. Ostřížek (Slanina). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Maštalíř, Dědek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3.

Sestavy:

SC Kolín: Soukup (Sajdl) – ČápGasparNikoNaarKolmannPiegl (A), Rymsha – Z. Král (A), Koukal (C), Veselý – PajerNedvídekDlouhý – OuřadaMoravecSíla – LangMorongŠedivý. Trenér: Jan Šťastný.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (50. J. Němeček) – ValentaHamšíkStaněkMalákZajícPěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Jansa – BurianOstřížekSlanina – Mar. Novák (C), VlachJandus – P. MachačVenkrbecMaruna – Routa. Trenér: Aleš Totter.

SC Kolín – LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (21:0, 2:1, 2:2)