Další dva zápasy odehrají v rámci Chance ligy prostějovští hokejisté. Jestřáby čeká ve středu atraktivní duel se Vsetínem na Lapači. V sobotu naopak doma hostí nejvzdálenějšího ze soupeřů, a to severočeský Sokolov. Středeční zápas začne v 18 hodin, sobotní v 17 hodin.

Nejlepší návštěvy fanoušků, vysoké ambice. A zatím také skvělé výsledky. To je dosavadní vizitka vsetínských hokejistů v aktuálně probíhajícím ročníku. Vsetín v prvních pěti zápasech vyhrál, poražen odešel až ze středečního souboje s Jihlavou. Což byla také mimochodem repríza finále Chance ligy 2022. Tehdy Vsetín neuspěl 1:4 na zápasy a padl i tentokrát, i když těsnějším rozdílem – 1:2. Celkově ale Valaši nenechávají nikoho na pochybách, že chtějí dostát roli jednoho z favoritů soutěže. Navíc ukazují, že dokáží vyhrávat klidně jen na dvě vstřelené branky. Také Vsetín přitom musel dávat dohromady z velké části nový tým. Po minulé sezóně odešli Matouš Venkrbec, David Březina, Adam Zeman a také Roman Vlach. Navíc přišel hned o tři brankáře, včetně opory Jakuba Málka. Do týmu naopak přišel zkušený David Kajínek, střelec Riku Sihvonen nebo Pavel Jenyš. Náhradu za Málka získal tým v exjihlavském Maximu Zhukovovi. Právě brankáři na svých číslech ukazují, jak se týmu daří – Zhukov i jeho parťák David Sachr mají přes 95 procent úspěšnosti zákroků. V útoku pak řádí hlavně Luboš Rob a Roman Přikryl, v obraně se nejvíce prosazují zkušení Jiří Říha a Ondřej Němec.

Druhým soupeřem Jestřábů bude Sokolov. Severočeši se nachází v půlce tabulky a tomu odpovídají i výsledky. Tým vstoupil do soutěže ne zrovna jistě, z prvních tří zápasů bral pouze bod. Pak ale porazil 2:1 Frýdek-Místek a následně stejným rozdílem také překvapivě Zlín. Mužstvo se tak výrazně tabulkou posunulo nahoru. Sokolov je v Chance lize teprve pár let. A minulý ročník se dal označit jako zatím nejpovedenější. Sokolov totiž skončil v semifinále a své soupeře řádně potrápil. Z úspěšného týmu se podařilo více než polovinu udržet pohromadě. Mužstvo přesto opustili hráči jako obránci Jan Strejček a Vít Seemenn, v Sokolově už nepůsobí ani Patrik Kadeřávek. Velkou posilou naopak je navrátilec z Prostějova Marek Švec nebo Ostap Safin, někdejší mládežnický reprezentant. V popředí statistik týmu ale najdeme hlavně hráče, kteří jsou s regionem trvale spojení. Třeba Jaromíra Kverku nebo Martina Osmíka. Zajímavým jménem na soupisce pak je Jan Novák, který ve třiačtyřiceti letech platí stále za skvělého beka.