Nejprve to měl být klidný mezisváteční čas. Nakonec je ale pro Jestřáby všechno jinak. A tak je 30. prosince čeká předsilvestrovský zápas. Přitom se nebude jednat o nic jednoduchého, v rámci odloženého zápasu 17. kola se totiž Prostějované utkají s Porubou.

Ostravané byli na začátku sezóny pasováni na jednoho z lídrů soutěže. Aby ne, tým značně posílil a svými ambicemi se nijak netajil. A hned začátek soutěže naznačil, že mu role favorita nebyla přisouzena pro nic za nic. Poruba vyhrála prvních pět zápasů, a i když měla proti sobě papírově slabší soupeře, dostala se díky vítězstvím tam, kam měla náležet. Tedy na první místo tabulky.

Postupně se však ukazovalo, že tým není zdaleka tak suverénní jako minulou sezónu České Budějovice. Ostravané začali ztrácet, poslední tři mače prohráli. A nyní jsou až devátí, jen jednu příčku před Jestřáby. Netřeba však tento tým podceňovat, má obrovskou sílu. V obraně disponuje jmény jako Szathmáry, Teper nebo Žovinec, útok vede Korkiakoski, Endál, Kanko nebo taky Káňa. Nevýhodou proti Jestřábům však v zápase bude horší forma a skutečnost, že kvůli koronaviru Poruba od 5. prosince nehrála.

Naopak Jestřábům se pomalu začíná tým usazovat, potrápili Kladno, přehráli Slavii a brali bod proti Vsetínu. Bude ale zlepšení stačit na Porubu? To zjistíme už ve středu. Zápas začíná v 16.00 hodin a odehraje se na ledě Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějově. Sledovat jej můžete třeba díky streamu na www.hokejka.cz.