I v rozjeté sezóně dochází v řadě týmů ke změnám. Zejména se mění působiště celé řady hráčů, kteří směřují do nižší nebo naopak vyšší soutěže. Extraligové týmy vyhlíží talentované mladíky i zkušené veterány na posílení sestav. A tu a tam se vyskytne i posun směrem níž. Asi nezajímavějším jménem, které alespoň občas změní dres, je veterán Tomáš Čachotský, živoucí legenda jihlavského hokeje. Adresu však měnil i hráč s prostějovskou minulostí.

Tomáš Pšenička

Právě hráčem, který dříve působil v Prostějově, začněme. Čtyřiadvacetiletý útočník Tomáš Pšenička krátce působil na Hané v sezóně 2018/2019. Od té doby vystřídal tři kluby: Spartu, Slavii a Ústí nad Labem. V něm se mu bodově dařilo zdaleka nejvíce. Aktuální ročník Pšenička začal ve Slavii. Nyní ale zaznamenal přesun. Nově totiž bude působit ve druholigovém Děčíně.

Aaron Berisha

Sedmadvacetiletý kanadský křídelník přišel do Poruby před toute sezónou ze slovenské extraligy. Zde si udělal dobré jméno coby spolehlivý a produktivní hráč. V Porubě pokračoval v dobrých výkonech, v prvních deseti zápasech zapsal sedm bodů. A tak se Berisha dočká také startů v české extralize. Na střídavé starty si jej vytáhly o patro výše Vítkovice.

Tomáš Čachotský

Asi netřeba dlouze představovat. Čachotský je čtyřicetiletý veterán, stále velice produktivní a platný pro svůj tým. Střelec i tvůrce hry, to je jihlavský matador. Stejně jako v předešlých čtyřech letech dostal laso z extraligového klubu. A sice z trápících se Českých Budějovic. Pomůže jim výpomoc zkušeného hráče ze současných problémů?

Vítězslav Brož

Jednadvacetiletý útočník má velice pestrý hokejový životopis. V minulých letech toho v takto nízkém věku stihl hodně, působil od Humpolce v krajském přeboru až po extraligovou Olomouc. Brož ale svázal většinu své kariéry s Jihlavou, v níž také aktuální ročník začal. Nyní ale posílil dočasně i Kladno, tedy další tým, který se převelice trápí. Brož během letoška odehrál v extralize teprve druhý a třetí zápas. Kolik jich ještě přidá?