Po devíti dnech se naši hráči představili na domácí ledové ploše, a fanouškům po více než týdnu nadělili vítěznou radost. V utkání s Kolínem jsme celou dobu byli jasně dominantním celkem a jen díky někdy až neuvěřitelným zákrokům hostujícího brankáře utkání skončilo pouze dvougólovým rozdílem. Po sérii tří prodloužení jsme se tak dočkali zasloužených tří bodů do tabulky.

Po devíti dnech se naši hráči opět představili před domácím publikem a návštěvníkům zimního stadionu nabídli parádní hokejovou podívanou. Už v začátku utkání jsme hosty dostali pod tlak. V páté minutě totiž na trestnou lavici putoval David Aubrecht, a do hry se tak dostala naše přesilovková formace. Té to netrvalo dlouho a poslala naše mužstvo do vedení. Matouš Venkrbec krásnou zpětnou přihrávkou namazal puk na hokejku Tomáše Jiránka, který z mezikruží rychlou ránou překonal kolínského brankáře. Hráči Kolína se rychle hrnuli do vyrovnání. Kombinaci Matějíčka s Janovským ale bez problémů zneškodnil Brízgala. Ten si s pukem poradil i při následující situaci, kdy mu kotouč proskakoval brankovištěm. Náš brankář ho ale bezpečně ukryl do své výstroje. V polovině třetiny se fanouškům připomněl také Martin Pěnčík, jeho tvrdou ránu ale zablokovali obránci Kolína. Poté se naši útočníci postarali o pořádný závar před brankou Soukupa, ten ale lapil všechny tři dorážky hokejistů v našich dresech. V další velké šanci se ocitl Roman Vlach. Ten z levé strany kluziště vyslal razantní střelu na branku Kolína, puk však nasměřoval jen do boční sítě. Ještě v první třetině jsme se museli potýkat s přesilovkou soupeře. Dvě minuty za nedovolené bránění rozhodčí nadělili Martinu Pěnčíkovi. Naše obranná čtveřice si však s náporem Kozlů bravurně poradila, a když už se kolínští dostali do nějaké větší šance, v naší brance byl připraven Brízgala. V posledních vteřinách první třetiny se naši hráči hrnuli do přečíslení, postup do útočného pásma ale na poslední chvíli zmařila hokejka jednoho z hostujících obránců.

V úvodu druhé třetiny naopak zahrozili hosté. Václav Jankovský se po rychlé souhře dostal až před naši branku, tam na něj ale opět čekal připravený Brízgala, který jeho útočnou akci bezpečně zmařil. Ani naši útočníci ale se střelami nešetřili, po souhře Mrvy s Čmielem se musel brankář Kolína hodně zapotit, aby se mu podařilo puk včas zastavit. To platilo i při druhé velké šanci v utkání Romana Vlacha, který na Soukupa tvrdě vypálil z mezikruží. Jeho lapačka však dokázala zastavit i tuhle střelu. V polovině utkání se ke slovu dostal opět Brízgala. Ten skvělým přesunem k levé tyčce zastavil puk, který na něj letěl z hole Moronga. Krátce poté prořízl herní pohodu hvizd sudího. Ten za podražení poslal na trestnou lavici střelce první branky, Tomáše Valentu. V oslabení jsme ale nezůstali celé dvě minuty, neboť půl minuty před jeho koncem si dvouminutový trest šel odpykat hostující Nedvídek. Po doběhnutí Valentova trestu spustila naše letka kanonádu mířící na Soukupa v kolínské brance. Při něm však dnes stála paní štěstěna, a likvidoval jednu vyloženou šanci Prostějova za druhou. Poradit si dokázal také s Filipem Jansou, který se mu z bezprostřední blízkosti postavil tváří, v tvář. Ani tentokrát se ale skóre neměnilo. Tlak našich hokejistů ještě umocnilo další vyloučení z řad Kolína, přesilovku ale rozpůlila siréna, která za stavu 1:0 pro náš celek ohlásila konec druhé části.

O tom, kdo měl zápas ve své režii vypovídala statistika střel na branku. Těch měl náš tým při vstupu do třetího dějství jednatřicet, zatímco kolínští na Brízgalu v součtu vypálil jen osmkrát. O další zvýšení rozdílu v této statistice se krátce po začátku poslední dvacetiminutovky postaral Martin Pěnčík, kterého soupeřící obránci sice nejprve odzbrojili, Pěnčík si puk ale znovu vybojoval, a dokázal ohrozit branku hostů. Brankář Kolína však dále deprimoval naše střelce a držel šance Kolína na vyrovnání. Tomu se hosté ještě přiblížili, když byl šest minut před koncem na trestnou lavici odeslán Matouš Venkrbec. Oslabení však naše čtveřice zodpovědně odpracovala, a když už se hosté dostali do nějaké větší šance, v brankovišti si na puk počíhal bezchybný Brízgala. Matouš Venkrbec se už vracel z trestné lavice, než z ní však kompletně odešel, zapojil se do hry, a tak si pobyt na ledě moc dlouho neužil a šel si odsedět další dvě minuty. To byla pobídka pro kolínského trenéra, který sáhnul ke hře bez brankáře. To se ale Kolínu nevyplatilo, protože po vyhraném buly puk rychle dobruslil útočník Vilém Burian, a s klidem ho umístil do odkryté klece hostí. Zbývající dvě minuty si už naši hráči dokázali pohlídat, a dokráčet tak k tříbodovému vítězství.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Konečně jsme dnes bodovali za 3 body, ale díky naší koncovce jsme si to dělali složitější. Musím poděkovat všem hráčům co přišli dnes na výpomoc, protože k bodům hodně přispěli a třešničkou byla samozřejmě nula Adama Brízgaly. K bodům jsme šli trnitou cestou, ale někdy je taková výhra cennější.

 

 

Zdroj: LHK Jestřábi Prostějov