Osud tomu chtěl (a také domluva mezi zainteresovanými kluby), že definitivně posledním duelem Chance ligy mužů ČR 2020/21 na sklonku letošního kalendářního roku bude ten, ve kterém změří síly hokejisté LHK Jestřábi Prostějov a HC RT Torax Poruba. Dohrávka 17. kola propukne ve středu 30. prosince od 16.00 hodin.

Původně se mělo hrát v sobotu 12. prosince, ale hosté dleli v tu dobu v povinné karanténě kvůli početnému rozšíření koronaviru ve svém táboře. Střetnutí muselo být logicky odloženo a následně se začal hledat nějaký vhodný náhradní termín.

„Původně jsme uvažovali o únorové reprezentační pauze, ale tam si to nepřál Český hokejový svaz. A protože během ledna máme na programu jedenáct utkání, shodli jsme se s vedením Poruby na tom, že nejlepší bude stihnout náš vzájemný zápas ještě před koncem tohoto roku,“ vyložil hlavní kouč elhákáčka Jiří Šejba.

Jednoho z papírových favoritů soutěže tak Hanáci zkusí překvapit v předvečer hygienickými opatřeními sešněrovaného Silvestra. „Snažíme se, aby si kluci od minulého zápasu se Vsetínem dostatečně odpočinuli, o Vánocích trochu vyčistili od hokeje hlavy. A zároveň byl mančaft na vložený souboj i na následné pokračování sezóny co nejlépe nachystaný. Uzpůsobili jsme tomu přípravu,“ prozradil Šejba.

Jeho kolektiv narazí na protivníka, jenž se měl pohybovat v popředí prvoligové tabulky. Z čela však po dominantním úvodu postupně padal dolů až na současnou devátou příčku, tedy jediné místo nad LHK, navíc se stejným bodovým ziskem. Přitom kádr HC RT je vskutku nabitý, tvoří jej například lotyšský reprezentační gólman Ervins Muštukovs, obránci Šimon Szathmáry, Tomáš Voráček, Jakub Teper či Dušan Žovinec a útočníci Markus Korkiakoski z Finska, Jan Káňa, Marek Sikora, Lukáš Endál, Petr Kanko nebo ruský talent Jurij Žolobov.

„Poruba má na soupisce spoustu hráčů s bohatými extraligovými zkušenostmi, ten tým má na papíře velkou kvalitu. A určitě patří mezi největší favority soutěže. Že se zatím pohybuje níž oproti očekáváním, to není naše věc. My se musíme soustředit hlavně sami na sebe a odvést co nejlepší výkon od začátku až do konce jak takticky, tak nasazením. Potom můžeme znovu bodovat, což je doma rozhodně náš cíl,“ zdůraznil Šejba s připomenutím aktuálně platné série šesti jestřábích střetnutí za sebou bez porážky v normální hrací době.

Na středeční šlágr mají diváci opět zakázaný vstup. A kdo jej chce tedy vidět, musí naladit on-line přímý přenos na video streamu.