Základní část Chance ligy se blíží ke své polovině. Přesto ale kluby nadále hlásí hned několik změn na svých soupiskách. V některých případech se jedná dokonce o odchody zahraniční.

My se podíváme na několik největších novinek, které se týmů v Chance lize mohou opravdu hodně dotknout. Ve všech třech případech jde totiž tentokrát o zkušené borce a plejery, kteří jsou hodně ostřílení z extraligy. V jednom případě se hráč ocitl i v Prostějově, i když jen krátce. Co tedy přesuny přinesly prvoligovým klubům?

Martin Novotný

Zkušený bek je odchovancem Šumperka. Naposledy ale nastoupil za svůj mateřský klub v roce 2015. Od té doby pendloval mezi extraligou a první ligou. Nastoupil za tři týmy: Zlín, Prostějov a Přerov. Třiatřicetiletý obránce dosud odehrál 129 zápasů v extralize. Všechny v dresu Zlína. Právě v něm začal i sezónu, nyní se ale přesunul do Přerova. V něm tak odehraje už osmou sezónu. Novotný dosud zapsal v aktuální sezóně 17 zápasů s bilancí 0+2.

Ondřej Kacetl

Další velice zkušený hráč, respektive tedy brankář. Ondřej Kacetl je známý hlavně ze svého působení v Pardubicích. Později se ale přesunul do Třince. Tam v sezóně 2021/2022 exceloval, výrazně přispěl Třinci k titulu, zejména povedeným play-off. V této sezóně odchytal za Třinec jen minimum zápasů, navíc s negativní bilancí. Nyní pomůže partnerskému Frýdku-Místku, který se dosud pohybuje v půlce tabulky. Chance liga tak i díky farmářskému statusu některého z klubů přivedla další zajímavé jméno.

Valentin Claireaux

Docela velká rána pro Zlín. Tou je odchod zkušeného francouzského útočníka Valentina Claireaux. Jednatřicetiletý hráč prošel mnoha kluby. Působil dlouho ve Finsku, také v rodné Francii. Krátce se mihl ve Švýcarsku. V české extralize byl v Pardubicích nebo Mladé Boleslavi. Hrál ale také za Zlín, v němž zažil svou bodově nejpovedenější sezónu – nasbíral 30 bodů. Se Zlínem ale v minulé sezóně také sestoupil. Překvapivě v týmu pokračoval, nyní ale dal „beranům“ sbohem a přesunul se do Rouenu. Chance liga tak přišla o zajímavé jméno. Ostatně který další hráč v této soutěži může říct, že startoval na šesti mistrovstvích světa?