Do druhé poloviny Chance ligy vstoupil náš tým pravou bruslí! V zápase s Frýdkem-Místkem to byli hráči právě našeho celku, kteří od začátku utkání diktovali tempo hry. Mezi střelce se postupně zapsali Jáchym, Novák, Venkrbec a znovu kapitán týmu Martin Novák. Hosté v závěru zápasu ještě dokázali zkorigovat skóre, je to ale náš výběr, který do tabulky zapisuje tři body!

Zápas s Frýdkem-Místkem odstartoval ve svižném tempu. Už v jedné z prvních akcí se náš tým dokázal střelecky prosadit, a to zásluhou Tomáše Jáchyma! Ten totiž šikovně nastavil svou hůl do střely Valenty, který pálil od modré čáry, a tak jsme už ve třetí minutě otevřeli skóre zápasu. Následovala také zkouška naší obrany. Na trestnou lavici byl za hákování poslán Petr Hašek. Jeho kolegové ale následující dvouminutovou pasáž odbránili a hokejistům Frýdku-Místku nedovolili vypracovat si nějakou větší šanci. V polovině první třetiny rozhodčí sáhli do našich řad znovu a na trestnou lavici usedl Robin Staněk. Přesilovka hostů ale netrvala dlouho neboť po minutě se proti pravidlům provinil Štěpán Havránek a počet sil na ledě se srovnal. V šestnácté minutě pak náš tým mohl sehrát plnohodnotnou početní převahu. Tu v samém závěru využil kapitán Martin Novák, jehož střílená přihrávka si proklestila cestu mezi betony Vojtěcha Mokreho! Po první dvacetiminutovce tak náš tým vedl 2:0.

Utkání jsme měli ve svých rukou i ve druhém dějství. Na rozdíl tří branek mohl zvyšovat Filip Jansa, který se hned z kraje prostřední části ocitl v samostatném nájezdu proti gólmanovi hostí. Mokry si s jeho blafákem sice dokázal poradit, zasáhnout ale nedokázal o pár minut později, když se na brankovišti důrazně postaral o puk Matouš Venkrbec! Celý závar vznikl díky střele z bezprostřední blízkosti, kterou na branku Rysů vyslal Martin Novák. Kotouč se obloučkem odrazil za bránu, kde si ho převzal právě Matouš Venkrbec, který už se postaral o to, aby černý kus gumy doputoval na místo určení. Naši hráči i za tříbrankového náskoku dál nešetřili hostujícího brankáře, prosadit se zkoušel Pěnčík a z dorážky Ostřížek, ani jeden z nich však neuspěl. V poslední pětiminutovce druhé periody přerušil hru hvizd rozhodčích, kteří na trestnou lavici poslali Honzu Slaninu. Obranná čtyřka v našich barvách ale předvedla houževnatý výkon a spolu s Němečkem v bráně nedovolila Rysům vstřelit gól. Druhá třetina tedy skončila za stavu 3:0 v náš prospěch.

Také do třetího dějství jsme vstoupili jako aktivnější celek, v dobré šanci byl najetý Vilém Burian, k puku se ale dřív než on stihl dostat maskovaný muž hájící frýdecko-místeckou svatyni. Neustřežil ji ale před Martinem Novákem! Ten se dokázal uvolnit na brankovišti, a z metrové vzdálenosti pro něj nebylo těžké doklepnout za záda Mokreho přihrávku od Tomáše Jáchyma. Rysi to ale nevzdávali a zápas rozhodně nechtěli jen tak dohrát. V padesáté třetí minutě překonal Němečka Havránek, který dokázal dorazit střelecký pokus Nica Geidla. Minutu a půl před koncem utkání to byl znovu Štěpán Havránek, který od modré čáry přesně zamířil na vzdálenější tyč. Jeho dvě trefy ale byly jen kosmetickou úpravou na skóre dnešního utkání, ze kterého si za výsledek 4:2 odnášíme všechny tři body!

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Totter - LHK Jestřábi Prostějov: Měli jsme dnes dobrý vstup do zápasu a důležitý byl zákrok Pepy Němečka. Ve 2. třetině jsme opět odskočili a na soupeři bylo vidět, že měl v nohách těžký zápas ze soboty, čehož jsme dokázali využít. Velká škoda, že jsme si nechali utéct možnou třetí nulu v řadě a ještě při vlastní přesilovce.

Martin Janeček - HC Frýdek-Místek: Tak, jak jsem hodnotil i po prohře zápase v Litoměřicích jako jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně, dnes musím úplně naopak. Od začátku zápasu nás domácí přebruslili i přehráli. Chybělo tam vlastně téměř vše, co nás vždy zdobilo. Nicméně i takhle špatné výkony do sportu patří a teď bude záležet, na kterých z těch posledních navážeme. Věříme svým hráčům, že to bude ten sobotní z Litoměřic.

 

Branky a nahrávky: . T. Jáchym (Valenta, Maruna), 18. Mar. Novák (Ostřížek, V. Burian), 28. Venkrbec (Mar. Novák, Jiránek), 49. Mar. Novák (T. Jáchym, Pěnčík) – 53. Š. Havránek (Klimša, Geidl), 59. Š. Havránek (A. Zeman, Hotěk). Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík - Komínek, Roupec. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 715. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Kubeš, Valenta, Benda, Poledna, Staněk, Pěnčík, Hamšík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Mar. Novák (C) – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec, Jansa – Jandus, Maruna.
HC Frýdek Místek: Mokry (Švančara) – Š. Havránek, Teper (C), Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Ročák – Lyszczarczyk, Vrdlovec (A), Dostálek – Hotěk, Haas, Cedzo – Macháček, Matěj, Ramik – Geidl, A. Zeman, Klimša (A) – Homola.
 
Zdroj: www.lhkjestrabi.cz
 
TABULKA CHANCE LIGY
PTýmZSB
1. Poruba 25 90:59 53
2. Vsetín 26 77:59 48
3. Litoměřice 26 90:72 47
4. Třebíč 27 71:63 47
5. Prostějov 27 71:69 45
6. Jihlava 27 67:75 42
7. Frýdek-Místek 26 71:62 41
8. Přerov 25 57:57 41
9. Zlín 27 71:67 37
10. Sokolov 25 61:73 35
11. Šumperk 27 79:98 34
12. Kolín 26 74:76 33
13. Slavia 27 62:84 27
14. Pardubice B 27 58:85 22