Zatímco prostějovští Jestřábi v posledních zápasech září, přerovští Zubři jsou na tom přesně opačně. Mužstvo, které bývá každoročně silné a v tabulce vysoko, se nyní velice trápí. Zažívá nejhorší období během aktuálního ročníku. Mužstvo zažilo nedobré období už na přelomu září a října. Nicméně se stále jednalo o začátek sezóny a mužstvu se podařilo brzy načít několik vítězných šňůr.

Aktuálně je situace horší. Zubři začali mizérii jednoznačnou porážkou 1:4 se Vsetínem. Následovalo sice vítězství nad Jihlavou, té se ale v oné době vůbec nedařilo. Navíc se ukázalo, že to měla být načas poslední výhra. Poté totiž Zubři postupně padli s prostějovskými Jestřáby, Sokolovem, Litoměřicemi a také s Třebíčí. Právě s Prostějovem předvedl Přerov značně nevydařený výkon, zejména směrem dopředu. Nejenže tým prohrál 0:3, ale navrch se téměř nedostával do šancí. Iniciativu měl většinu zápasu Prostějov, ani závěrečný tlak, který by mohl zápas zdramatizovat, se nekonal.

Proti Jestřábům ale jen Přerov ukázal, co mu chybí. Zubři se sice znovu mohou v tomto ročníku pochlubit kvalitní a těžko propustnou obranou. Problém je ale naopak střílení branek. Nejlepším střelcem týmu je tak trochu podle očekávání zkušený Jakub Svoboda. Nicméně mu na tuto pozici stačí pouhých sedm zásahů. V první třicítce bodování nemají Zubři žádného střelce. A ukazuje se to i v jednotlivých zápasech. Od 23. do 28. kola včetně totiž Zubři ani jednou nedali více než dvě branky. Proti Prostějovu a Třebíči vyšel tým dokonce gólově zcela naprázdno.

Přerov se nepovedenými výkony a výsledky posunul ve vyrovnané tabulce až do její horší poloviny. Na týmy v suterénu má sice stále náskok. Pokud ovšem nezlepší koncovku, čekají jej ještě těžké boje o play-off.

Zubři se totiž znovu mohou v tomto ročníku pochlubit kvalitní a těžko propustnou obranou.