Nepovedený zápas za sebou má tým jestřábů. Se Slavií po dvou třetinách prohrávali 0:2. Mohli ale stále pomýšlet na zdramatizování. To se ale nestalo: tým z hlavního města ve třetí třetině přidal další tři branky, vyhrál 5:0 a připravil Prostějovu krutou porážku.

Úvod zápasu byl lepší ze strany domácích. Ti měli díky Kuldovi velkou šanci. V 6. minutě přišla hra 4 na 4. Změnu skóre nepřinesla. Krátce nato zahrozil Kern se Šmarhou. V přesilové hře naopak mohl Veselý dát první gól zápasu. Nevyšlo to, hosté neproměnili početní výhodu a záhy inkasovali: Minutu a čtvrt před koncem třetiny skóroval Tomáš Šmerha. Krátce nato Všetečka ve velké příležitosti nastřelil beton Pavelky.

 Ve druhé třetině nejdříve zahrozil Bartko, netrefil. Ve 24. minutě už to ale bylo 0:2: Strnad byl na hraně kruhu nehlídaný a prostřelil Pavelku. Prostějov se nemohl dostat pořádně do zápasu, srážely ho fauly. V krátkém sledu tu byly hned dva. Slavia sice možnosti nevyužila, nicméně Prostějov táhl dále za kratší konec provazu. V závěru druhé třetiny měl na holi dvakrát asistenci Žovinec. Spoluhráči ale nezakončovali přesně.

poslední část byla pro Prostějov nejhorší. Žedl si ve 44. minutě najel na osu hřiště, dostal nahrávku ze strany a proměnil – 0:3. Stejný hráč mohl krátce nato využít přesilovku, nepodařilo se však. Litovat moc nemusel, Tomáš Šmerha v další přesilovce projel obranou, položil si brankáře a navýšil na 0:4. Už půl minuty nato navíc při chybě obránce v 52. minutě zachytil puk Křepelka, který prostřelil Pavelku popáté. Kontrovat mohl Ostřížek, střela ale nebyla přesná. Další branka už v utkání nepadla, Prostějov tak prohrál podruhé v řadě, tentokrát 0:5.

37. kolo Chance ligy

HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky: 19. Šmerha (SzathmáryŽejdl), 24. Strnad (MrňaLabuzík), 44. Žejdl (Kulda), 51. Šmerha (MrňaVšetečka), 52. Křepelka. Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Beneš, Horažďovský. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Střely: 30:28. Počet diváků: 661.

Sestavy:

HC Slavia Praha: Kořenář (Málek) – KlikorkaHejdaŽovinec, Křepelka, Barák (C), SzathmáryD. Němeček – VšetečkaŽejdl (A), Kulda – ŠmerhaKernJ. Brož – MrňaLabuzíkStrnad – L. StehlíkHavrdaSimon.
Trenér: Daniel Tvrzník

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – HamšíkMalákBartkoPolednaBendaPěnčík – Jiránek (A), VlachIlléš – V. BurianOstřížekVeselý – SlaninaHašekJansa – Jandus (C), VenkrbecMaruna.
Trenér: Aleš Totter