Také před polovinou ledna došlo v Chance lize k několika přesunům. A opět se jedná o velice zajímavá jména. Změny působiště se vesměs týkají zkušených hráčů, kteří byli nebo mají potenciál být oporami mužstev. Zajímavostí je zejména přesun do Vsetína. Valaši se totiž během aktuální sezóny trvale potýkají s problémy v brankovišti. Nyní se objevilo další jméno, které by jim mělo v závěru sezóny pomoct. Měnilo se ale i v jiných klubech…

Vladimír Roth

Přišel, viděl, odešel. Angažmá Vladimíra Rotha ve Slavii Praha bylo poměrně krátké. Vladimír Roth svou kariéru nastartoval ve Slavii už coby junior. Dvaatřicetiletý obránce však v této sezóně příliš prostoru u sešívaných nedostal. Zasáhl do čtrnácti zápasů, připsal si slušných deset bodů. Ještě loni ale Slavia oznámila, že Roth v týmu končí. Hráč, který odehrál na pět set zápasů v extralize, může nyní přidat další. Přesunul se totiž do Třince, kde už v minulosti hrál.

Tomáš Vošvrda

Novou posilu ohlásil minulý týden Vsetín. Na soupisku mu přibyl třiatřicetiletý brankář Tomáš Vošvrda. Rodák z Ostravy v minulosti chytal za Liberec, byl také u postupu Olomouce do extraligy. Pak se ale ztratil českým fanouškům z očí. Působil ve druhé německé lize, stejně tak ve slovenské extralize. A právě z ní se čerstvě vrátil zpět na Moravu. Na Slovensku byl velice vytížený, chytal i přes čtyřicet zápasů za sezónu. Pro Vsetín, který trvale trápí brankářská otázka, může být vítanou posilou.

Dávid Kohút

Čtyřiadvacetiletý centr má za sebou dva roky v Šumperku. První se mu povedl, v základní části nastřádal devatenáct bodů. Velice platný byl ale zejména v play-out a následně v baráži. Tehdy přispěl devíti body v deseti zápasech k záchraně Šumperka – patřil ke stěžejním hráčům. Kohút byl poměrně dost vytížený, hrál přes sedmnáct minut na zápas. Nicméně zapsal pouze devět bodů. Zajímavostí je, že se Kohút přesouvá právě do týmu, který Šumperk loni porazil v baráži – tedy to Tábora.

Miloslav Jáchym

Jáchym je hlavně mužem na černou práci. I když tu a tam přidá i nějaký ten bod. Dobrou reklamu si udělal minulou sezónu v Prostějově. Z něj hned po prvním ročníku na Hané zamířil do Jihlavy. I tam pravidelně hrál, průměrně necelých 16 minut na zápas. Nyní je ale zase vše jinak, Miloslav Jáchym, bratr prostějovského Tomáše Jáchyma, se stěhuje až do Francie. Tam obleče v nejvyšší francouzské lize dres Bordeaux. Pro Jáchyma se nebude jednat o první zahraniční angažmá, už hrál v Rakousku, Polsku i na Slovensku. Tentokrát ale bude působit vůbec nejdál od domova.