První minuty utkání lépe vyšly domácímu celku, který se po střele Malého dostal do vedení v zápase. Naši hráči ale s odpovědí nečekali dlouho a po necelých dvou minutách bylo vyrovnáno. Horácká Slavia se však ke konci první periody prosadila znovu a po první třetině byla vedoucím týmem.
Po jednom gólu na obou stranách padlo v prostřední části a v té třetí jsme tak museli dotáhnout jednobrankové manko. O to se po skvěle odehrané třetině postaral Honza Slanina, který tak zápas poslal do prodloužení. V něm bod navíc našemu týmu vystřelil Aleš Poledna!

Utkání proti Třebíči začalo svižně. Domácí se už ve druhé minutě dostali ke střele z mezikruží, ránu Michálka si ale pohlídal Pepa Němeček. Do útočného pásma poté zamířili i naši hráči, kombinace Veselého s Jiránkem však skončila jen ve výstroji brankáře Třebíče. V osmé minutě se za obranu dostal Honza Veselý, který nic nevymýšlel a vypálil. Puk za brankovou čáru ale nedostal. Hra se následně přesunula do našeho obranného pásma, kde puk na hokejku dostal Malý, kterému se ho podařilo dostat od mantinelu až za Němečkovy záda. Naši hráči ale zápas hned vzápětí dokázali srovnat! Po zakázaném uvolnění totiž odvedl skvělou práci na vhazování Roman Vlach, který buly vyhrál a bleskově před brankou přesně našel nikým nehlídanou hokejku Honzy Veselého. Ten se ve vyložené šanci nemýlil, a na zimním stadionu v Třebíči se tak začínalo nanovo. Horácké Slavii se vyrovnaný stav nelíbil a vedení si chtěla vzít rychle zpátky, opačný názor měl ale Pepa Němeček, který dokázal zlikvidovat několik nebezpečných akcí domácího celku. Střelami nešetřili ani naši hokejisté. Pět minut před koncem třetiny od modré čáry střílel Staněk a Jekel měl co dělat, aby neposlušný puk zkrotil. V závěru první třetiny ještě Jiránek vyzval ke střele Vlacha, on ani následný pokus Illéše ale úspěch neslavili. V poslední minutě se naopak Psotovi podařilo tečovat střílený puk, který umístil do naší branky. Na svého soupeře jsme tak po dvaceti minutách ztráceli jeden gól.

Hned v první minutě prostřední části předvedli naši hráči obrovský závar na brankovišti Pavla Jekela. Úspěchem však neskončila ani kombinace Vlacha s Jiránkem, ani následná střela z mezikruží, kterou se prezentoval Robin Staněk. Vzápětí se třebíčskou obranou prohnal Filip Jansa, jeho zakončení ale zadunělo o mantinel. Ve třiadvacáté minutě rozhodčí poprvé v zápase vylučovali a na trestnou lavici odeslali Tomáše Valentu. V poslední půlminutě naší početní nevýhody se do souboje jeden na jednoho s Němečkem dostal Ferda, který střelou po ledě navýšil náskok Třebíče. Ten ale pro změnu umenšil Vilém Burian! Byl to totiž on, kdo ukázal, že pohyb na brankovišti je jeho doménou a šikovnou tečí Polednovy střely snížil na rozdíl jedné branky! Stav 2:3 z našeho pohledu trval i po horkých chvílích na našem brankovišti. Ve velkých problémech ale byla i obrana domácího celku. V Jekelově působišti se totiž strhl souboj o puk, kterého se z každé strany zúčastnila hned trojice hráčů! Tuto skrumáž ukončil až hvizd rozhodčích, kteří za přílišnou aktivitu vylučovali shodně z obou týmů. Počet hráčů na ledě se ještě umenšil, když dvě trestné minuty obdržel Poizl a vzápětí stejný rozsudek čekal i Jansu. Na ledě tak vznikla netradiční situace, kdy oba týmy hrály ve třech proti třem. Ani přes několik šancí na obou stranách se už ve druhé třetině skóre neměnilo, a po čtyřiceti odehraných minutách tak domácí vedli 3:2.

Minutu a půl po startu poslední třetiny se na zteč vydal Vilém Burian, který dokázal proskočit přes třebíčské obránce. Jeho snahu o vyrovnání ale svým betonem zhatil Jekel. Po Burianově akci pokračoval tlak našeho celku, ve kterém se podařilo sehrát několik slibně vypadajících kombinací. V jedné takové Veselý od pravého mantinelu šikovně poslal kotouč přes osu hřiště, jeho nabídku na dorážku ale nikdo z jeho spoluhráčů nevyužil. O několik minut později se na modré čáře ke střele odhodlal Martin Pěnčík, jemu ani dorážejícímu Illéšovi se ale puk za brankovou čáru dostat nepodařilo. Výbornou individuální akci předvedl Honza Maruna, který si povodil tři obránce, do zakončení se už ale nedostal. Třetí třetina byla jednoznačně v režii hokejistů s jestřábem na dresu a naše snaha byla odměněna! V čase 57:57 si totiž puk vzal pod svá křídla Honza Slanina, který nezaváhal po chybě domácího útočníka Psoty a z mezikruží vyslal přesně mířenou střelu zápěstím, která prošla mezi rukou a betonem domácího brankáře! Zápas proti Třebíči tak vítěze po šedesáti minutách nepoznal a šlo se do prodloužení.

V nastaveném čase se do samostatného úniku dostal Holec. Na Němečka, který mu ukázkově vynuloval střelecký úhel si však nepřišel. Po rychlém přesunu do útočného pásma vybídl Pěnčík ke střele Veselého, jeho dělovka však skončila na hrudi brankáře Jekela. O naší výhře v prodloužení rozhodl Aleš Poledna, který propálil Jekela z osy hřiště!

Aleš Totter – LHK Jestřábi Prostějov: Domácí bilance Třebíče svědčí o všem, je to výborný tým v domácím prostředí. My jsme ji chtěli v první třetině porazit její horu, tím, že budeme vyčkávat ve středním pásmu a tu první třetinu jsme prospali a zaslouženě jsme ji prohráli. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a líp jsme zacházeli s kotoučem. Získali jsme sebevědomí a neporazil nás ani ten gól v oslabení, které jsme hráli aktivně a soupeři jsme v něm nabídli samostatný nájezd. Bylo dobré, že jsme během chvilky zkorigovali na 3:2 a myslím si, že jsme začali být lepší. Domácí jsme nutili jen odhazovat puky do středního pásma. Samozřejmě víme, že jsou nebezpeční, mají dobré útočníky, ale řekl bych, že jsme kontrolovali hru. Ve třetí třetině jsme se do domácích tlačili a čas utíkal rychle. Za naši práci jsme byli odměněni, pořád jsme věřili... Over time nám moc nejde, stejně tak nájezdy, ale dnes jsme v prodloužení rozhodli, takže i to dodá sebevědomí. Bereme tady dva body s pokorou, protože tabulka je vyrovnaná, jsme rádi za zisk dvaatřiceti bodů ve třetí čtvrtině, postupně se zlepšujeme, ale musíme pracovat dál. Poslední čtvrtina rozhodne o tom, kde po základní části skončíme a jestli se dostaneme do play-off. Dnes jsme šťastní za dva body a domů se nám pojede zvesela.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov 3:4p (2:1, 1:1, 0:1, - 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Malý (Bořuta), 20. Psota (Furch, Bittner), 25. Ferda (Bořuta) – 11. Veselý (Vlach), 26. V. Burian (Poledna, Illéš), 58. Slanina (Ostřížek, Bartko), 65. Poledna (Illéš, Jandus). Rozhodčí: Micka, Květoň - Kráľ, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 836. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Tureček, Bořuta, Furch, Forman, Fajmon, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Holec – I. Sedláček, Malý, Vodný – Krliš, Maty. Svoboda, Michalčuk.
LHK Jestřábi Prostějov: J. Němeček (Pavelka) – Valenta, Hamšík, Bartko, Staněk, Pěnčík, Poledna – Veselý, Vlach, Jiránek (A) – Illéš, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec (C), Slanina – Maruna, Hašek, Jandus.
 
Převzato z: www.lhkjestrabi.cz