Dvě utkání čekají v týdnu hráče LHK Jestřábi Prostějov. A v obou případech se představí doma. Nejprve ve středu nastoupí od 18 hodin proti Kolínu. V sobotu pak čeká Prostějov ještě atraktivnější soupeř, přijede totiž Poruba, jeden z nejlepších celků Chance ligy. Ostravský tým má navíc v sestavě hned několik bývalých Jestřábů. Utkání proti Porubě začne v 17 hodin.

První utkání sehraje Prostějov proti Kolínu. Kozlové jsou v aktuálním ročníku obvykle kolem desátého místa. Nyní mají poměrně malý náskok na pozice, z nichž by už nedosáhli na předkolo. Naopak ale už mají skluz při boji o „šestku“. Zatím se Kolín prezentuje poměrně produktivním útokem, zároveň však relativně nízkou úspěšností přesilových her. A velmi slabým oslabením. A to přesto, že Kolín disponuje spoluprací s Hradcem Králové. A zároveň velice zajímavým celkem. V bráně je zkušený brankář Jakub Soukup, v obraně se tým opírá o zkušeného Petra Kolmanna nebo Zdeňka Čápa. V útoku řádí například Zdeněk Král, zajímavým jménem je bezesporu Petr Koukal, někdejší reprezentant a zkušený harcovník. Střelcem týmu je Marcus Korkiakoski a talentem Kryštof Ouřada. On ale není jediným někdejším Jestřábem v celku, je jich v něm spousta. Například Josef Zajíc, Ján Niko, René Piegl a naposledy přibyl také bývalý kapitán Prostějova Martin Novák.

Ostravská Poruba bude druhým soupeřem Jestřábů v týdnu. Celek prožívá aktuálně nejlepší období po postupu do Chance ligy. Mužstvo se trvale pohybuje v rozmezí prvního a třetího místa. Střílí hodně gólů, může se rovněž opřít o dobrou obranu a brankáře ve formě. Tým má pak zdaleka nejlepší oslabení, zároveň však průměrnou přesilovku. Tým měl nejlepší září a říjen. Poslední dobou ale ztrácel body, třeba s Frýdkem-Místkem, Kolínem nebo Třebíčí. Musel navíc otáčet zápas s rezervou Pardubic. I tak je ale Poruba stále jedním z favoritů. Pomáhá jí k tomu tým, který se oproti minulé sezóně zásadně proměnil. V bráně sice znovu najdeme Daniela Dolejše, doplnil jej však Ondřej Bláha. V obraně najdeme Adama Sedláka, Lukáše Douderu nebo Justina Lemckeho. V útoku tým má už tři třicetibodové hráče: Jakuba Šlahaře, Aarona Berishu a Tomáše Šoustala. Hodně bodů sbírá také veterán Roman Pšurný, vidět jsou i hráči jako Christov nebo Střondala. Tým je velmi silný a dokáže doplňovat i v době marodky. I Poruba pak má v sestavě řadu bývalých prostějovských hráčů. Namátkou lze zmínit Bláhu, Klimíčka, Hrníčka, Šlahaře nebo Gřeše.