Důležitý krok směrem ke čtvrtfinále play-off udělali minulý týden hokejisté Prostějova. Ve dvou domácích zápasech totiž dokázali zvítězit. S Kolínem uhráli výsledek 3:2, proti Porubě se blýskli jednoznačnou výhrou 4:1. Přitom třeba s Porubou měli Jestřábi hororový začátek utkání. „Nezačali jsme dobře, vyloučením, hned z prvního oslabení gól. Hned nato jsme ale vyrovnali, to byla výborná reakce. Začali jsme si věřit,“ konstatoval kouč Aleš Totter. Poté se hra Jestřábů zlepšila. „Byli jsme v pohybu, hráli agresivně. A nepředržovali jsme kotouče,“ vypočítává Aleš Totter, který vyzdvihoval zejména agresivitu. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Sešel se výsledek i výkon. To je nejcennější,“ dodal pak.

Vzhledem k tomu, v jaké fázi se soutěž nachází, jsou body o to cennější. Nedávno totiž skončila třetí čtvrtina základní části a ta tak míří do finále. „Určitě bychom to před těmi zápasy brali. Ale nejtěžší nás čeká v pondělí. Pardubice hrají o vše. Tabulka se zas vyrovnala, když Šumperk porazil Sokolov,“ uvedl Aleš Totter. Jestřáby čekají hned tři zápasy, s Pardubicemi „B“, Jihlavou a Zlínem. A přestože se Pardubice mohou zdát coby outsider, nemusí tomu tak být. „Tento soupeř nám moc nesedí, nejméně z první ligy. Získali jsme s tímto soupeřem nejméně bodů v aktuálním ročníku,“ připomněl Aleš Totter vzájemná utkání. Jejich negativní bilance začala už v přípravě.

Jestřábi v pondělí právě zakončí třízápasovou domácí sérii s Pardubicemi „B“. V jejich čele je brankář Milan Klouček. Ten už několikrát Jestřáby vynuloval. „Samozřejmě jsem ho měl v Budějovicích. Tam se hledal brankář, co postoupí do extraligy. A nakonec musel přijít kluk z Pardubic. Velice inteligentní kluk, výborný brankář. Trpí na to, že jsou dva reprezentanti v Pardubicích. Je to jasně extraligový gólman. My už jsme si několikrát na něm vylámali zuby,“ zhodnotil Aleš Totter. Do hry by mu měli zasáhnout všichni hráči. Kromě Jakuba Kubeše. „Šestého února jde na finální kontrolu. Předpokládáme, že během repre pauzy začne trénovat. A věříme, že 13. února v pondělí proti Šumperku by měl naskočit,“ pověděl trenér Prostějova.