Konec přestupového období je tady. V úterý o půlnoci skončil termín přestupů. Kluby ale na poslední chvíli „upekly“ hned několik zajímavých změn. Velká část z nich se přitom týká zkušených, ostřílených hráčů, kteří by měli pomoci v play-off. Nebo k tomu, aby se z předkolových míst ten který tým dostal do těch čtvrtfinálových. Hodně rušno bylo tentokrát hlavně kolem Třebíče. Ta udělala hned dva trejdy, každý s jiným klubem.

Martin Kadlec

Čtyřiatřicetiletý útočník platí za velmi produktivního hráče, který dokáže rozhodovat zápasy. A obvykle je oporou. Aktuální ročník se mu ale vůbec nepovedl. Odehrál zatím pouze šest zápasů s bilancí 1+2. Z Pardubic „B“ se přitom přesunul koncem ledna do Kolína, kde okamžitě začal nastupovat. Kadlec je hráčem, který v minulosti ovládl tabulku střelců Chance ligy. Hrál třeba v Kadani, Chomutově, Slavii Praha nebo čtyři sezóny v Bělorusku. Nejlépe se mu ale dařilo v Litoměřicích. Tam měl v jedné sezóně i 60 kanadských bodů v základní části.

Václav Krliš

Také útočník Václav Krliš už má zkušeností na rozdávání. Šestadvacetiletý hráč je odchovancem Plzně. Přitom za ni ale odehrál mezi muži jediný zápas. Většinu kariéry naopak tráví v Chance lize. Ve druhé lize hrál za Klatovy a Děčín. V první hrál za Ústí nad Labem. Poslední tři roky ale byl v Třebíči. Nyní se stěhuje, stal se součástí trejdu, kdy si prohodil místo se slávistickým Tomášem Pšeničkou.

Tomáš Pšenička

Odchovanec Sparty Praha rovněž patří mezi hráče, kteří hodně cestují. Čtyřiadvacetiletý útočník odehrál něco i v Americe, ještě v mládeži. Většinou ale pobýval v českých soutěžích. Na padesát zápasů odehrál za Spartu Praha. Zbytek rozdělil mezi týmy jako Ústí nad Labem nebo Slavia Praha. Ze Slavie nyní zamířil do Třebíče. Ve Slavii odehrál 19 zápasů, dal dvě branky. V Děčíně měl v průměru více než bod na zápas. Nyní může výrazně pomoci Třebíči v udržení v širší špici tabulky.

Miroslav Holec

Známé jméno, které v rámci dvou prvoligových týmů změnilo působiště. Holec je zkušený křídelník. S hokejem začínal v Písku. Později si základ kariéry udělal třeba v Havlíčkově Brodě nebo ve Slavii Praha. Tam také nakoukl do extraligy. Později ji zažil ještě v Kometě Brno nebo Českých Budějovicích. Celkem v extralize odehrál necelých 500 zápasů. Byl u titulu Slavie Praha v roce 2008 a má celkem čtyři extraligové medaile. Nynější ročník prožil v Třebíči (10+13). Nyní se přesunul do Vsetína, kde bude platit za jednoho z matadorů. Za Holce šel na Vysočinu mladík Daniel Klímek, rovněž útočník.