Informace o tom, co se událo předminulou středu před vchodem do Víceúčelové haly-zimního stadionu, kdy nebylo hokejovým mládežníkům umožněno jít na zápas druhé nejvyšší soutěže zdarma, jak bývá standardem v celé republice, vzbudilo rozruch nejen ve sportovním prostředí.

Po zveřejnění našich informací se dokonce přihlásila jedna z firem, která chtěla mládežníkům pomoci a hradit za ně vstupné na zápasy, aby své vzory mohli pravidelně sledovat naživo! Z tohoto záměru ale nakonec sešlo… Proč?

Porušování různých interních dohod mezi mládežnickým a dospělým klubem ze strany LHK Jestřábi Prostějov je samo o sobě těžko pochopitelné. Ale aby se to odráželo na dětech, to je neomluvitelné, nad tím zůstává rozum stát. Tato skutečnost by se neměla promítat do žádného odvětví, natož do sportu. Od nedávna tomu tak ale pro mládež SK Prostějov 1913 na zápasech Jestřábů skutečně je.

Tyto události nenechaly řadu obyvatel regionu chladnou. Pomoc mládežníkům přislíbila jedna z prostějovských firem zabývající se IT technologií. Její majitelé do Večerníku zaslali e-mail, v němž navrhli, že bude všem vyslancům SK 1913 hradit vstupné na zápasy LHK v Chance lize, aby i nadále měli možnost vídat své hokejové vzory. Po interní úvaze ale z tohoto kroku sešlo, protože jak se firma následně nechala slyšet v následujícím telefonickém hovoru, je rozdíl přispět mládeži, něco jiného pak financovat tímto způsobem klub LHK Jestřábi Prostějov vedený Jaroslavem Luňákem, podnikatelem z Olomouce. Za jeho chování by tak poskytnutá pomoc byla spíše kontraproduktivní…

Dočká se i přes spory vedení obou klubů mládež opět návratu k domluveným dohodám? Nebo se i nadále rozhodne vedení Jestřábů trestat ty, kteří jsou v tom nevinně a zřejmě jediní v republice, kteří nemohou naživo sledovat své dospělé kolegy zdarma?