Další ztráty hlásí prostějovští hokejisté. Přestože oznámili sedm hráčů, kteří budou nadále v jestřábím dresu působit, jsou zde i přes jistá prohlášení šéfa klubu Luňáka citelné odchody. Tým by měli opustit především dva zkušení plejeři a hlavně se potvrdil odchod úspěšného trenéra.

Právě o odchodu Aleše Tottera informoval Večerník coby první už takřka před měsícem. Reakcí Jaroslava Luňáka bylo ticho, rozpor s koučem nekomentoval. Nicméně hned první květnový den se ukázalo, že náš zdroj měl pravdu a Aleš Totter skutečně odchází. A to v plánu rozhodně nebylo! Lodivod, který byl u postupu Českých Budějovic do extraligy, působil v Prostějově dvě sezóny a dotáhl tým v obou případech do semifinále Chance ligy. Nyní ho čeká nová výzva – příchod Aleše Totter potvrdil Poprad, účastník slovenské extraligy. „Byl jsem oslovený manažerem popradského klubu a potkal jsem se i s majiteli. Po pár pohovorech jsem měl jasno. Slovenská extraliga je nejvyšší soutěž, ve které je dvanáct týmů a dvanáct hlavních trenérů. Vážím si to, že můžu být mezi nimi. Hlavně Poprad má historii, skvělých fanoušků a super zázemí. Jsem strašně rád za tuto výzvu a těším se,“ nechal se slyšet pro web slovenského celku dnes už bývalý trenér Jestřábů.

Na odchodu je také střední útočník Roman Vlach, který se vrací do Zlína. Přitom patřil k oporám týmu, když v základní části dosáhl na 27 bodů, další přidal v play-off. Hlavně závěr základní části se mu vydařil, neboť bodoval v posledních šesti zápasech.

Dalším zkušeným plejerem, který už nebude v Prostějově pokračovat a míří na Valašsko, ale k největšímu rivalovi do VHK, je Robin Staněk. Defenzivně laděný obránce má za sebou dobře odehranou sezónu. V základní části zaznamenal čtyři branky, vidět byl i ve vyřazovací části. „Robina jsme měli v hledáčku delší dobu. V uplynulé sezóně odehrál za Prostějov vynikající play-off. Byl to nejlepší bek Jestřábů. Je tvrdý v soubojích a stejně jako Kuba Teper je Robin zkušený hráč použitelný do oslabení i přesilovky. Jeho největší síla je právě v osobních soubojích. Robin je srdcař, bojovník, poctivý hráč,“ představil novou posilu Radim Tesařík, sportovní manažer Vsetína.