V posledním březnovém víkendu proběhla tečka za sezónou dorostu, ale to nebylo vše. Na jarní turnaje vyrazili i hráči ročníku 2013 a 2016, kteří se mezi širokou konkurencí neztratili. Ba právě naopak, domů totiž přivezli dvě nejcennější medaile! Ročník 2013 zcela opanoval turnaj v Karviné, odkud se hráči a hráčky vraceli se zlatými medailemi. Ročník 2016 čekal turnaj v Moutnicích a tam ke zlatým medailím scházel jen malý kousek. I stříbrné medaile jsou ale skvělé a motivací do další práce.

 

Ročník 2016 a mladší vyrazil do Moutnice, kde na ně čekala hned čtyři utkání. V rámci turnaje si zpočátku hráči počínali suverénně. Proti Lvům z Břeclavi zvítězili poměrem 22:3. Následně si poradili i s klubem Vienna Capitals 25:2 a třetí vítězství si zajistili proti Kometě Brno, kdy slavili výhru 13:5. Jediná porážka o jedinou branku přišla se slovenskou Skalicí 8:9 a znamenala tak konečné druhé místo v turnaji, které společně oslavili hned na ledové ploše i s trenéry.

Ještě o stupínek výše zamířili hráči ročníku 2013, které čekal podnik First Cup v Karviné, kde to pro některé z hráčů byla také premiéra na celém kluzišti. Svěřenci hlavního trenéra Filipa Smejkala, kterého na severu Moravy zastoupili Radek Meidl a Tomáš Martinák, porazili v základní skupině „B“ Český Těšín a Orlovou. Ve finálovém zápase pak vyzráli na polské Tychy 6:4. V nabité konkurenci tak hráči eskáčka zvládli potvrdit svůj um a vybojovali zaslouženě první příčku, kterou už na ledě náležitě oslavili a užili si i cestu domů. Turnaj se odehrál ve dvou skupinách po třech týmech, kde v soubojích s Českým Těšínem (8:0 a 6:1) a Orlovou (7.2 a 11:0) neztratili mládežníci ani bod, skupinu ovládli se skóre 32:3. Ve finále čekal Hanáky celek GKS Tychy – suverénní vítěz skupiny A, ve které předčil Bohumín (14:1, 11:1) a domácí Karvinou (7:0, 5:1). Mezinárodní souboj o první místo v turnaji ale zvládli lépe Prostějovští, kteří se tak stali jedinými přemožiteli Poláků.

Během víkendu se pak představili také hráči ročníku 2011, kteří absolvovali dvoudenní turnaj v Uherském Hradišti, kde nakonec brali mladší žáci v nabité konkurenci páté místo.

 

Sestava ročníku 2016: Michalík – Grénar, Peštuka, Stražický, Vymazal, Chovanec, Smejkal, Krejčí, Pokovba, Vojtuš.

Sestava ročníku 2013: Sedlář – Klimešová, Sova, Krajíček, Kozár, Fajk, Fiala, Martinák, Hrabal, Milar, Jirák, Vinklárková, Fajková, Klíma, Alexa, Kaplánek.

 

Zpravodajství z hokejových turnajů mládežnických turnajů SK 1913 jste mohli najít v tištěném vydánáí PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 17. dubna. Stále v prodeji je přímo v redakci"