Vedení Jestřábů v pátek 12. května dopoledne prozradilo realizační tým svého mužstva pro novou sezónu Chance ligy. Aleš Totter, který se bezprostředně po skončení ročníku 2022/2023 nedohodl se šéfem klubu Luňákem na finančních podmínkách i podobě letní přípravy, se přesunul do nejvyšší slovenské extraligy, kde povede Poprad.

Po několik týdnů se tak čekalo, kdo jej na lavičce nahradí. V zákulisí padala nejrůznější jména jako Valdemar Jiruš, Tomáš Hamara či Martin Štrba. Právě posledně jmenovaný se nakonec stal tím vyvoleným. A to i přesto, že ještě den před tím se Prostějovem šířila „zaručená“ informace, že Luňák do funkce posune Lukáše Majera!

„Ano, na jedné akci se o tom vedla debata, jako kdyby to byla hotová věc. I sám Lukáš Majer se mě údajně nechat slyšet, že by nabídku přijal. Ale nakonec se faktický šéf klubu Jaroslav Luňák rozhodl jinak,“ nechal se slyšet před Večerníkem jeden funkcionářů LHK Jestřábi, který si nepřál být jmenován.

Ano, uplynulý pátek dopoledne bylo jasno. Novým hlavním trenérem bude Martin Štrba, jenž naposledy vedl Sokolov, který přivedl k historickému úspěchu. Kromě trenérských zkušeností z Českých Budějovic či pražské Slavie má i řadu hráčských, patřil totiž mezi obávané útočníky nejen mateřského Motoru, ale například i Sparty Praha, Liberce, Mladé Boleslavi a Spartaku Moskva nebo slovenského Zvolenu.

Štrba bude mít k dispozici dva asistenty. Z realizačního týmu Aleše Tottera zůstává bývalý reprezentant a známý televizní expert Petr Hubáček, novým mužem na lavičce pak bude již zmíněný rodák z Prostějova Lukáš Majer, který v loňském roce vedl jako hlavní kouč Šumperk, jenž se nakonec v Chance lize neudržel. „Jsem velmi rád, že jsme konečně uzavřeli realizační tým pro příští sezónu,“ potvrdil na webu Jestřábů majitel Jaroslav Luňák, který také dodal, že věří novému kouči v tom, že se podaří dosáhnout vytyčených cílů, a prozradil, že velkou roli v jeho výběru hrál i fakt, že Štrba má velké hráčské zkušenosti.

Vedení tak poprvé oficiálně potvrdilo odchod kouče Aleše Tottera, který v obou sezónách dostal Jestřáby do semifinále. Toho už na začátku května jako hlavního kouče potvrdil slovenský Poprad. „Aleš Totter tady za dva roky odvedl skvělou práci, za což mu patří velké poděkování. Bohužel můj cíl splněn v uplynulé sezóně nebyl, protože jsme chtěli minimálně do finále. Potřebujeme se posunout dál a Aleš toužil trénovat extraligu. Nakonec se tedy rozhodl naši nabídku nepřijmout. Rozešli jsme se v naprosté pohodě a klidu a za odvedenou práci mu patří ještě jednou velký dík,“ tvrdí na internetových stránkách klubu šéf Jestřábů.