Loni spodek tabulky, nyní naopak její vrch. Prostějov se tento týden na svém ledě střetne se sokolovským Baníkem. Ten i díky spolupráci jak s Karlovými Vary, tak s pražskou Spartou má ve svém středu řadu kvalitních hráčů. A v Chance lize rázem míří mnohem výše, než tomu bylo v uplynulé sezóně. Tým je aktuálně šestý.

K tomu, aby se pohyboval na dostřel celků, jako je Vsetín, Jihlava nebo Poruba, mu dopomáhají například hráči Jaromír Kverka, Tomáš Rohan nebo Martin Osmík mající za sebou sezóny v Karlových Varech, či mladík Michal Gut, jenž nedávno reprezentoval s U20 na mistrovství světa. Bodování týmu ale s přehledem vede již zmiňovaný Kverka začínající pomalu atakovat třicetibodovou hranici. Pro prostějovského fanouška však nejzajímavější jméno najdeme v bráně. Zde se vcelku pravidelně představuje náhradní brankář Sparty Jakub Neužil, který prostředí jestřábí letky dobře zná.

Prostějov do utkání půjde coby tým z poloviny tabulky. V posledních kolech měl relativně lehčí los, což také rezultovalo v nemalý přísun bodů. Gólově se navíc probudili borci jako Petr Chlán a Dominik Hrníčko. Kromě toho mohou Jestřábi sázet i na to, že Sokolov nepřijede po více než 400 kilometrů dlouhé cestě dvakrát odpočatý.

I tak ale Jestřáby v sobotu čeká nebezpečný, kvalitní soupeř. Utkání začne v 17.00 hodin na prostějovském zimním stadionu. Přítomnost diváků nebude opět z důvodu protikoronavirových opatření povolená, přesto jej můžete sledovat třeba díky streamu na www.hokejka.cz.