Již třinácté pokračování Krajské ligy Jižní Moravy a Zlína je na programu o tomto víkendu a domácí eskáčko tentokrát přivítá soupeře z Brumova-Bylnice. Druhý celek tabulky proti druhému soupeři od konce bude jasným favoritem, ale ke splnění této role nesmí svěřenci kouče Michala Janečka nic podcenit. Už na půdě soupeře to totiž nebylo tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Úvodní buly je na programu na ledě Víceúčelové haly-zimního stadionu v Prostějova v neděli 26. listopadu od 17.00 hodin.

První utkání proti tomuto soupeři na jeho ledě přineslo větší drama, než se očekávalo. Domácí mladá sestava se na úzkém kluzišti pustila do soupeře se vší vervou, především dobrý pohyb pak dělal hostům velké problémy. Po dvou třetinách tak na tabuli svítil nerozhodný stav 2:2 a kouč Janeček hodně děkoval brankáři Mickovi, který držel akcie eskáčka. Ve třetí části se ale přeci jen ukázala zkušenost favorita, který tak dovedl duel do výhry v podobě 2:4.

„Soupeř doma ukázal, že si na něj musíme dát velký pozor. Věřím, že by mu u nás nemuselo vyhovovat větší hřiště, ale zase je tady aspekt toho, že už i oba celky vědí, co od soupeře čekat, takže to bude určitě jiný zápas. Doma ale nechceme body nechávat, půjdeme si proto za dalším vítězstvím,“ prozradil Michal Janeček.

V domácím prostředí by se mělo jednat o další tři body už je při pohledu na tabulku, ale taková utkání jsou často právě o to náročnější. Domácí se tak budou muset mít na pozoru. Stejně jako v Uherském Hradišti, tak i nyní by měli dostat prostor i mladší hráči, kteří se postupně zapracovávají mezi starší kolegy. I u nich by pak mělo být znát, že se umí s rychlostí soupeře dobře poměřit a eliminují tak jeho přednosti.

 42 sk lista