Mládežnický hokejový reprezentant a majitel 466 startů v České extralize v dresech Olomouce a Vítkovic Petr Kolouch našel nové působiště.

Ve svých 32 letech se rozhodl ukončit aktivní kariéru a vrhnout se do další fáze svého pracovního života. U hokeje však nadále zůstává a nové působiště si nyní našel v krajské soutěži, kde bude hájit barvy SK Prostějov 1913!

Kdy přesně nová akvizice poprvé vyjede v soutěžním zápase, to zatím není jasné, ale borec s neuvěřitelnou kariérou, který naposledy působil v Popradu, jistě dodá mužstvu ohromnou kvalitu. Není to však jediná posila, protože kádr Prostějova doplnil i obránce Vítězslav Beutl.

„O Petrovi je asi zbytečné vůbec něco prozrazovat, protože toho každý extraligový fanoušek hokeje zná. Je stále v nejlepší v letech, ale rozhodl se po loňské sezóně ukončit profesionální kariéru a začít další profesní etapu. U nás v mužstvu má řadu kamarádů a jsme nesmírně rádi, že ho tady máme. Uvidíme, kolik toho odehraje, protože to má časově náročné, ale pro nás je samozřejmě ohromnou posilou, protože je to hráč, který by si stále odehrál to své i daleko jinde než v krajské soutěži,“ těší kouče Michala Janečka tento nový přírůstek v kabině.

Druhým zajímavým hráčem, který má za sebou určitý čas i v dresu mládeže Prostějova, je obránce Vítězslav Beutl. „U Víti Beutla to byla trošku jiná situace. On zde působil asi od sedmé třídy do dorostu. Pak se přesunul do Olomouce, kde si zahrál juniorskou extraligu a dělal tam i kapitána mužstva. Nato odehrál sezónu ve druhé lize, ale rozhodl se, že se dá na dráhu hasiče. Hokej tak šel na druhou kolej. Nyní se ale chtěl vrátit a poslední tři týdny s námi už trénoval. Rozhodl se, že do toho půjde naplno, takže jsme se dohodli,“ doplnil k němu lodivod eskáčka. (lv)