Tak je to potvrzeno: hokejisté LHK Jestřábi Prostějov mají formu jako hrom! Během uplynulého týdne podstoupili v Chance lize 2020/2021 dva naprosto odlišné zápasy, nejprve u posledního celku tabulky a následně proti jejímu lídrovi. Dopadlo to však dvakrát stejně – jasným triumfem o tři góly. Díky tomu se povedlo protáhnout vítěznou sérii už na pět utkání, utužit průběžné postavení na sedmé pozici a přiblížit se úplnému čelu na šestibodový rozdíl!

 

První ze dvou důležitých výher Hanáci připsali ve středečním krajském derby na ledě Šumperka. Řádili čtyřbodoví fantomové první útočné formace Petr Mrázek a David Bartoš, polovina ze šesti nasázených tref padla zásluhou přesilovek. A navzdory okénkům v defenzivě tak byl kousavý outsider přestřílen 6:3.

V sobotu draví ptáci přivítali nečekaného premianta soutěže Vrchlabí. Farma extraligových Pardubic však neměla k dispozici elitní posily z Dynama a jestřábí letka lačná po další kořisti toho dravě využila, když dominantním výkonem přejela ambiciózního nováčka 4:1. I s vydatnou pomocí hattricku Dominika Hrníčka a dalších dvou zásahů v početních výhodách.

„Přesilovky nám teď šlapou. Minule v Šumperku to při nich vycházelo první pětce, dnes zabrala ta druhá. Důležité je často střílet, clonit před bránou a jít za dorážkami, což dnes kluci z druhé lajny dělali. A pokud máme víc než jednu údernou lajnu schopnou častěji skórovat, dost to pomáhá celému týmu,“ pochvaloval si kouč Jestřábů Jiří Šejba.

Nebyl by to on, aby po celkově vydařeném duelu jen chválil. „Nelíbilo se mi, že jsme při vedení 3:0 začali hrát až moc profesorsky. Z toho pak pramenily nepříjemné situace ve druhé polovině utkání a hlavně v poslední třetině. Potřebujeme se ještě naučit lépe mít pod kontrolou vlastní emoce, abychom dokázali udržet taktiku i výkon celý zápas až do konce,“ upozornil Šejba.

Přesto nevznikly o přesvědčivém smáznutí Stadionu žádné pochyby. „Celkově kluci odvedli kvalitní výkon, takže spokojenost. Poslední dobou hrajeme opravdu dobře, a že jsme před současnou sérií vítězství některé zápasy nezvládli, za to mohla slabší produktivita. Pak nám tam začaly góly víc padat, porazili jsme papírově ne tak silné soupeře, chytili se. No a dnes přijel první, který dopadl stejně,“ usmíval se zkušený kormidelník.

Co stojí za vzestupem elhákáčka? „Před časem jsme změnili určité věci a mančaft je dodržuje. Všichni pochopili, že když budou takhle hrát a důsledně dělat, co se po nich takticky vyžaduje, tak můžeme jít nahoru. Právě teď se to děje, produkujeme dobrý hokej, vítězíme. Ale nesmíme si myslet, že se bude tímto způsobem dařit pořád. A hlavně že by mělo jít něco samo. Bez poctivé práce nikdy nic nefunguje,“ neopomněl Jiří Šejba varovat před faktorem uspokojení.