Ať se to prvoligovým klubům líbí, nebo ne, už třetí sezónu pro ně platí jedno dříve nemyslitelné pravidlo: když během soutěžního ročníku nastane reprezentační přestávka vyhrazená turnajům Euro Hockey Tour, zápasově stojí nejen elitní Tipsport extraliga, ale také nižší Chance liga. Nynější pauzu způsobily Švédské hry a prostějovští hokejisté se jí snažili využít k co nejlepší přípravě.

Doba bez mistrovského střetnutí tentokrát trvá deset dnů, přesně od neděle 7. do úterý 16. února včetně. Jestřábi naposledy nastoupili 6. února doma proti Vrchlabí, znovu do akce půjdou 17. února v Kladně. Co všechno dělali či ještě dělají mezi tím?

„Po Vrchlabí kluci dostali dva dny volna. Od závěru prosince konečně soutěž jela delší dobu bez přestávky v pravidelném rytmu dvou kol týdně, což po předchozím rozbitém programu se spoustou vynucených odstávek bylo jedině dobře. Absolvovali jsme řadu utkání za půldruhého měsíce, a byť nešlo o žádný hrozný zápřah, aspoň menší oraz si mančaft zasloužil,“ ohlížel se hlavní trenér mužů LHK Jiří Šejba.

Dvoudenní oddech vystřídal od 9. do 11. února naopak největší zápřah. „V úterý, ve středu i ve čtvrtek jsme trénovali dvoufázově a hodně prostoru věnovali kondiční práci. Pokud už tyhle repre pauzy musí v první lize být, je potřeba jich správně využít. V tomto případě šlo o poslední možnost dobít fyzické baterky pro zbytek sezóny, její rozhodující závěr. A my jsme tomu samozřejmě přizpůsobili náplň přípravy,“ vysvětlil Šejba.

Kondice měla vrch ještě v pátek 12. února, načež si ptačí dravci užili většinu volného uplynulého víkendu. Počínaje nedělním podvečerem se pak vrhli zpět do klasického tréninkového modelu. „Teď už se chystáme na nejbližší zápas, tedy na Kladno. I herně je pořád na čem makat, co nacvičovat a vylepšovat, stejně jako po taktické stránce. Věřím, že do poslední fáze ročníku půjdeme dobře nachystaní,“ doplnil kouč Prostějovanů.