Dostat tři branky hned v první třetině? To už se Jestřábům dlouho nestalo. V této sezóně dokonce ani jednou. Přesně takový byl ale úvod středečního utkání Jestřábů s Kladnem. Jak se ukázalo, šlo o zásahy rozhodující. Prostějov se do utkání zcela vrátit už nedokázal, nepomohly ani dvě branky Nováka. Zápas tak, i díky dvěma asistencím Jaromíra Jágra, ukončil pětizápasovou prostějovskou šňůru vítězství.

Zápas pro Jestřáby začal nejhůř, jak vůbec mohl. Už v první minutě se vinou špatné rozehrávky dostal před bránou k teči Guman, který nikým nepokrytý otevřel účet zápasu. A bylo ještě hůře. Už ve čtvrté minutě navýšil vedení domácího Kladna na 2:0 Plekanec. V obou případech měl v brankách prsty Jaromír Jágr. Jestřábi si vcelku pochopitelně vzali oddechový čas. Zpočátku však nepomohl. Nejenže se Prostějov nedostal z pásma, ale po faulu Vachutky šel do čtyř. Následnou přesilovku navíc po vyjetí z rohu a střele švihem využil Melka – 3:0. Poté už přeci jen dostali šanci i hráči Prostějova, a to díky dvěma přesilovkám. Jenže ty vyšly naprázdno. Prostějov si v nich nic moc nevytvořil, z řady vystoupila jen střela Žalčíka, proti které ale Košarišťan dokázal zasáhnout.

Tak jak začal Prostějov první třetinu mizerně, začal naopak tu druhou skvěle. Přesilovka, kterou si Jestřábi přenesli z 1. třetiny, sice zůstala nevyužita. Nicméně Jestřábi začali tlačit. Nejprve se chtěl prosadit Kaut, ten ještě neuspěl. Následně si Matěj Novák povyjel zpoza brány a z kruhu se trefil přesně – 3:1. Rozhodující moment zápasu ale přišel fakticky vzápětí: Kladno mohlo navýšit náskok, blýskl se ale Wolf, který po čtvrt roce dostal prostor v brankovišti. Navíc následně Prostějov dostal možnost přesilovky. Pokud by domácí po neproměněné velké šanci sami inkasovali, mohlo je to nahlodat. Tak se ale nestalo. Jestřábi však z přesilovky nic moc nevytěžili. Naopak ke konci periody zahrozil Pitule, neproměnil však ani on, ani Tomáš Jandus přečíslení ze závěru třetiny.

Velkou šancí na zvrat v utkání byly pro Prostějov přesilovky. Kladno potvrdilo, že patří mezi nejvylučovanější týmy Chance ligy, a tak i začátkem třetí třetiny měli Jestřábi možnost početní výhody. A tentokrát už se tým Jiřího Šejby prosadil: Matěj Novák, podobně jako u svého prvního gólu, vyrazil zpoza brány a samostatnou akci zakončil přesnou střelou. Branka dostala Prostějov na dostřel, ale jen zčásti: manko sice činilo jeden gól, přesto ale velké šance nepřicházely. A to ani poté, když se nechaly vyloučit dvě hvězdy Kladna, Jágr a Plekanec. Naopak zahrozil Pitule a nakonec ve vlastním oslabení ujel Machala a někdejší prostějovský hráč se při úniku nemýlil. Zbylé čtyři minuty utkání už pak alespoň ke zkorigování nestačily.

Chance liga, 28. kolo

Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Branky: 1. Guman (Jágr, Frye), 4. Plekanec (Kubík, Jágr), 8. Melka (Račuk, Marosz), 56. Machala (Snuggerund) – 27. Novák (Žálčík, Kaut), 45. Novák (Ouřada, Chlán). Vyloučení: 7:1. Využití: 1:1. Střely: 29:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Sestavy týmů:

Rytíři Kladno: Košarišťan – Frye, Mikliš, Zakharchuk, Snuggerund, Kehar, Suchánek, Zajíc – Kubík, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Hlava, Pitule, Melka – Hajný, Filip, Machala. Trenéři: David Čermák, Jiří Burger a Jan Kregl.

LHK Jestřábi Prostějov: Wolf – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, P. Krejčí, Kellner – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, Kaut, Novák – Ouřada, Chlán, Hrníčko – Podlaha, Vachutka, T. Jandus. Trenéři: Jiří Šejba, Ivo Peštuka a Jiří Vykoukal.