Derby s velkým „D“ čeká po reprezentační přestávce na prostějovské Jestřáby. Tuto sobotu 20. února se na svém ledě utkají svěřenci kouče Šejby s arcirivalem z Přerova. Čeká nás tak další zajímavá bitva, která bude o to napínavější, že se celky nacházejí ve stejných patrech tabulky. Duel se bohužel opět odehraje bez diváků, kteří zejména při střetnutí těchto dvou týmů bývají kořením hokeje.

Přerov je považovaný za jednoho z adeptů na přední příčky tabulky. A zatím to tak také je. Nejlépe se dosud nacházel na třetím místě, nyní je šestý. Z dlouhodobého hlediska se mu ale vede ve velice dobře, v lednu například Přerované vyhráli šest z devíti utkání. Během nynější sezóny navíc jen dvakrát dostali více jak tříbrankový výprask, shodou okolností v obou případech od Vrchlabí.

Přerovské trvale zdobí velmi dobrá obrana, což se projevilo i v předchozím vzájemném utkání, kdy Jestřábi padli na půdě soupeře 2:4.

I na prostějovské straně ale může být spokojenost. Tým se pohybuje v klidném středu tabulky a dlouhodoběji směřuje spíše do její lepší poloviny. Mezi sebou má hráče jako Mrázek, Chlán, Drtil nebo Bartoš, kteří patří k TOP plejerům ligy, ale také mnoho dalších. Jestřábi navíc v předchozích utkáních zlepšili přesilovky.

Jisté tak je, že nás čeká zajímavý mač, který máte možnost sledovat zápas on-line díky streamu na serveru hokejka.cz. Úvodní buly bude vhozeno v 17.00 hodin.