První ostrý střet čeká Hanáky už v úterý 3. srpna. Celek Jestřábů nastoupí na ledě polského mistra JKH GKS Jastrzębie. Toto zahraniční mužstvo je pro Prostějov již tradičním soupeřem z pohledu přípravných zápasů.

 

Měsíce letní přípravy a tvrdého drilu na sezónu 2021/2022 se pomalu blíží ke svému konci. A-tým Jestřábů, který se během pauzy pořádně obměnil, čeká první generálka na nový ligový ročník. Trenéři se během srpna zaměří hlavně na složení prostějovského celku do nadcházejícího ročníku a na případné nedostatky ve hře, k tomu jsou právě určená přátelská utkání. To premiérové sehrají prostějovští hokejisté v úterý 3. srpna na ledě JKH GKS Jastrzębie. JKH GKS Jastrzębie je klub z jižního Polska založený v roce 1963. Tým Jastrzębie je tradičním účastníkem polské extraligy.

V úterý od 18:00 hodin změří svěřenci trenéra Aleše Tottera svoje síly s aktuálním polským mistrem. V přípravě se Jestřábi potkají celkem s pěti soupeři. Kromě již zmíněného Jastrzębie budou hrát s Porubou, Liptovským Mikulášem, Vsetínem a Třebíčí. Od 3. srpna do 2. září s nimi sehrají devět přátelských zápasů. První domácí utkání se uskuteční v úterý 10. srpna proti ambicióznímu Vsetínu.