Na návrat do ochozů Víceúčelové haly-zimního stadionu se v tomto týdnu mohou těšit hokejoví fanoušci Prostějova. Jestřábi se totiž hned dvakrát představí doma, navíc v obou případech s atraktivními soupeři. Zatímco v úterý se Prostějov utká se Vsetínem, ve čtvrtek jej čeká duel s ostravskou Porubou, kterou navíc vede extrenér Jestřábů Jiří Šejba. Obě utkání začnou od 18:00 hodin.

Prostějov má po minulém úterku za sebou úspěšný vstup do přípravy. Týden po návratu na led přetlačil polské Jastrzebie 2:1. Domácí utkání jej ale čekají až nyní, a to první bude se Vsetínem.

Pátý tým loňské základní části Chance ligy by znovu měl pomýšlet vysoko. Na rozdíl od Prostějova se u Valachů zemětřesení v kádru nekonalo. I když pár zajímavých jmen změnilo působiště. Jmenujme třeba Sebastiana Gorčíka nebo Antonína Pechance. Do týmu naopak přišla hlavně útočná síla, třeba Vít Jonák nebo Luboš Rob, který se vrací do známého prostředí – není to přitom tak dlouho, co v 1. lize zazářil. V roce 2019 ovládl bodování soutěže. Pro Vsetín se tak může jednat o kauf roku. Zároveň pro něj bude střetnutí s Jestřáby premiérou v přípravných zápasech. Pro Prostějov se naopak bude jednat o možnost splatit Vsetínu účty: v posledních pěti soutěžních zápasech Jestřábi zvítězili jen jednou.

Hned dva dny po zápase se Vsetínem čeká na svěřence nového kouče Aleše Totetra další tvrdý oříšek k rozlousknutí, ostravská Poruba. Slezský celek byl před minulou sezónou pasován na jednoho z favoritů celé soutěže, což se i víceméně potvrdilo. Tým sice skončil až šestý (a stejně jako Vsetín měnil v průběhu sezóny trenéry), nakonec se ale Ostravané dostali až do semifinále, kde jim ale nedalo šanci Kladno. Ani v Porubě se po sezóně nedostavila velká obměna kádru. Důležité se může ukázat udržení zkušeného brankáře Ervinse Muštukovse. Stejně tak solidní obrana zůstala prakticky celá pohromadě, nadále pokračují Voráček, Kozák, Szathmáry nebo Urbanec. Největší posilou se tak může jevit exprostějovský Dominik Hrníčko. A samozřejmě trenér Jiří Šejba.

V případě obou soupeřů pak jde o adepty na semifinále Chance ligy, moravské hráče tak čeká rozhodně zajímavý předkrm před začátkem soutěžních zápasů.