Třetí přípravný zápas byl na programu pro čtvrteční večer. Do Prostějova zavítala Poruba, jeden z kandidátů na potup do extraligy. V přípravném utkání však většinu zápasu diktoval hry Prostějov. Jestřábů to však nebylo nic platné, vázla jim produktivita, a i proto nakonec přes veškerou snahu prohráli.

Zápas začal rychle a tempo si udržel až do konce. Po úvodních střelách v 5. minutě byli diváci svědky velké šance Jiránka. Ten o tři minuty později minul. Jestřábi byli aktivnější a častěji stříleli. Na straně hostí se zkusil prosadit obránce Szathmáry. Na Altrichtera v bráně Jestřábů však nevyzrál. Poté začal úřadovat Kloz, přečíslení s Novákem však nevyšlo. Nato už se Prostějov radoval, přesilovkovou střelu Jáchyma tečoval Jiránek - 1:0. Poruba zásluhou Vachovce však hned vyrovnala. Do konce třetiny měli Jestřábi několik šancí, ale nevyužili je.

Na hřišti to navíc místy jiskřilo, a tak pokračovalo vylučování. A taky padl vítězný gól: ve 23. minutě se prosadil někdejší prostějovský hráč Jakub Husa – 1:2. Prostějov si přesto dál držel iniciativu a střeleckou převahu. Pomáhaly jim i přesilovky. A tak ve 30., 31. a 35. minutě vytvořil Prostějov obrovský tlak. Muštukovs však i při velkém závaru čaroval. 39. minuta pak přinesla střelu Mrázka a vcelku nepochopitelnou situaci, kdy byl mimo hru dohrán na bránu – a nepískalo se.

Poslední třetina už se Jestřábům tolik nevedla. Do hry se totiž dostali hosté. Velkou šanci měl exprostějovský Hrníčko. Kanko se dostal do úniku, Guman trefil tyč. Nyní to byl prostějovský brankář, kdo čaroval. V 50. minutě mohl rozhodnout Hotěk, brankář Jestřábů se však blýskl zákrokem ramenem. Prostějovu pomohla přesilovka, v níž mohl srovnat. Ani opakovaná střelba, zejména od Kloze, však k vyrovnání nevedla. A závěrečné power-play rovněž úspěch nepřineslo. Přípravné utkání přes rozhodnutý stav okořenila o i prodloužení a nájezdy. Prodloužení „rozsekl“ Petr Mrázek střelou k tyči. V nájezdech se více vyznamenali brankáři, když propustili jen pokusy právě Mrázka a Bittena.

 

LHK Jestřábi Prostějov – RT TORAX Poruba 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Jiránek (Jáchym, Krejčí) – 13. Vachovec (Hotěk, Houdek), 23. Husa (Bitten). Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Průběh zápasu: 1:0, 1:2.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Altrichter (Bláha) – Husák, Hohl, Zajíc, Klimíček, Krejčí, Vala – Jelínek, Jáchym, Mrázek – Novák, Kloz, Rudovský – Jiránek, Babka, Švec – Podlaha, Koblížek, Dubský.

HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Brízgala) – Žovinec, Voráček, Szathmáry, Kozák, Husa, Urbanec, Houdek – Korkiakoski, Vachovec, Guman – Hrníčko, Bitten, Jenyš – Špaček, Toman, Stloukal – Gřeš, Hotěk, Kanko.