Po prvním úspěchu prohra. Ve 3. kole se Jestřábi utkali na svém ledě s ústeckým Slovanem. Utkání mělo pořádně emotivní náboj, soupeř se navíc hned v první minutě dostal do vedení, v úvodní periodě ho ještě navýšil. Prostějov soupeře přestřílel, srážela ho však častá vyloučení. A i kvůli tomu nakonec před solidní diváckou kulisou nebral ani bod.

Tak špatný závěr však asi nikdo z přítomných nečekal. Hned po dvaceti vteřinách Prostějov litoval špatné rozehrávky, když se na kruh dostal David Tůma ke střele a otevřel skóre – 0:1. Navíc hned poté měl Martin Bláha na holi další gól. Prostějov reagoval time-outem, chvíli však trvalo, než se projevil. I nadále mělo totiž Ústí navrch a svíralo Jestřáby. Až v 6. minutě se dostal do střely také Koblížek. Z brejku ale trefil tyč. Chvíli na to naopak střílel Trefný. Následovala první přesilovka hostí, ale až v závěru po upadnutí jednoho z domácích měl prostor na šanci Štěpán Bláha – jmenovec si však poradil. V další přesilovce už se ale po střele od modré prosadil Bílek a upravil na 0:2. Poté už se ozývali i domácí. Nejprve závarem, poté akcí založenou Švecem a nakonec dobrou šancí Jáchyma. Branka však nepadla.

Druhá třetina začala přesilovkou Prostějova, záhy však byl vyloučen domácí hráč. Ve hře čtyř na čtyři nadělal problémy Štěpán Bláha, místo puku ale skončil v bráně vracející se hráč. Poté přišla ve 25. minutě akce Mrázka, na jejímž konci byl Vala – mezírku mezi betony však netrefil. Prostějov navázal na konec první třetiny a byl lepší, nebezpečnější. Ústí se sice dostalo občas do krátkého tlaku, ten byl však beze střel. Naopak v půlce zápasu už ale přišly dvě velké šance hostí, střela Ondřeje Bláhy měla parametry. Ofenzivní hokej pokračoval. Znovu byl vidět Štěpán Bláha, únik neproměnil. Jelínek pak už byl viditelně frustrovaný ze spálení tutovky. Prostějov se dál snažil, aktivní byli třeba Jiránek, Mrázek nebo Husák, ve 37. minutě pak situaci naopak zachraňoval Havlík. Skóre se ale neměnilo.

Třetí třetina nakonec přinesla nejvíce vzrušení. A opět byl lepší Prostějov. Ve 44. minutě například měl na holi gól Jáchym. Nezakončil dobře, odražený puk ale tak tak neuklidil do brány Mrázek. Ten byl velice aktivní, z obránců hodně přispíval Havlík. Zato Ústí se stáhlo a jen vyhazovalo puky. Což vedlo mimo jiné k velkému tlaku Prostějova v 50. minutě, první útok se ale neprosadil. Severočeši přeci jen zareagovali, a to dvojšancí Trávníčka, zejména při druhé měl Bláha štěstí. Času ubývalo, naopak trestné minuty (Prostějova) se vršily. Nakonec trenérům nezbylo než odvolat brankáře a srovnat stav hráčů na ledě. A to se nevyplatilo. Nejprve Jelínek neproměnil další velkou šanci, z následného protiútoku se už radoval Trávníček. Pak přišly zmatky. Rozhodčí si zřejmě nevěděli rady, v kolika se má hrát a zda gól platí. Navíc to vypadalo, že gólu Trávníčka předcházel faul hostí. O utkání nicméně bylo rozhodnuto, do konce zbývaly čtyři minuty. Prostějov však nadále vytrvale a sympaticky útočil. Hamalčíka však nepřekonal.