Ve venkovních zápasech jsou Hanáci zatím stoprocentní, když vyhráli v Sokolově, Havířově a naposledy ve středu v Benátkách nad Jizerou. To domácí zápasy svěřencům trenéra Tottera zatím body nepřinesly. Odvrátit nepříznivé domácí výsledky se Jestřábi pokusí zítra proti Kozlům z Kolína. Utkání startuje od 18:00 na zimním stadionu v Prostějově

Středeční utkání v Benátkách nad Jizerou sice přineslo další tři body do prvoligové tabulky, ve které patří Prostějovu 7. místo. Hanáci ale na tento zápas určitě budou ještě dlouho neradi vzpomínat. Obránce Petr Krejčí po zásahu pukem do obličeje utrpěl krvavé zranění a zkolaboval. Prostějovský odchovanec Krejčí přišel o pět zubů, naštěstí se však u něj nepotvrdila zlomená čelist. Krejčí ale není jediným obráncem, který si ze středečního utkání odnesl zranění. Podle informací z klubu utrpěl Adam Havlík zlomeninu levé ruky. To by mohl být pro Jestřáby problém, jelikož už od přípravy postrádají zraněného Robina Staňka. Ze sedmi obránců, které má prostějovské mužstvo v sestavě, tak nyní nejsou hned tři v dobré kondici. Jak trenéři tento problém vyřeší? To uvidíme již zítra, kdy poměří síly s Kolínem.

Kolínští neprožívají dobrý start do sezóny. Po úvodní prohře v Jihlavě 4:0 dokázali doma uhrát bod s Vrchlabím, se kterým padli na nájezdy 4:5. Ve 3. kole přišla prohra v Litoměřicích 5:3 a zatím jediné tříbodové vítězství dokázal Kolín uhrát v domácím zápase se Slavií, kdy vyhrál 4:3. V posledních dvou utkáních vyšel po prohrách v Třebíči 4:1 a 2:3 doma se Sokolovem opět na prázdno. Kolín se tak nyní nachází až na 14. místě tabulky Chance ligy. Co se týče soupisky, vedení loňského nováčka soutěže před letošním ročníkem k výrazným změnám v kádru nesáhlo a věří loňskému modelu sestavy. Navíc se Kolín spoléhá na spolupráci s extraligovým Mountfieldem HK. Nicméně několik nových jmen přeci jen bude oblékat dres s kozlem na hrudi. Po několika ročnících strávených v nedalekém Slovensku se pro návrat do vlasti rozhodl Václav Čížek. Pomoci má i Ondřej Kachyňa, který se ke Kozlům přesunul z havířovského AZetu. Kolínští hodně spoléhají i na mladého forwarda Štěpána Matějčeka. Stěžejní útočnou trojici z uplynulé sezóny ve složení David Šafránek, Zdeněk Král a Václav Jankovský se Kozlům podařilo udržet. Na pořádnou vítěznou vlnu však Kolín stále ještě čeká.