Po úspěšném pondělím zápase v Jihlavě a středeční prohře na domácím ledě se Vsetínem, čeká Jestřáby v sobotu venkovní mač. Hanáci, kterým stále patří třetí příčka tabulky se vydají na led jedenácté Poruby. Utkání 12. kola odstartuje od 17:00 hodin.

 

Prostějov aktuálně sídlí na 3. pozici tabulky se ziskem 20 bodů, z deseti utkání. Hanákům se povedlo posledních pět zápasů, kdy nepoznali hořkost porážky. Se Vsetín ale ve středu na domácím ledě, kde se jim tak nedaří, padli a nezapsali šesté vítězství v řadě. Síla Prostějova se promítá v přesilových hrách, s úspěšností 25 procent se řadí na čtvrté místo Chance ligy. Na loňskou sezónu se daří navázat Petru Mrázkovi, s bilancí 6+8 se aktuálně řadí mezi nejproduktivnější desítku borců v soutěži. Druhým hráčem, co se útoku týče je Jan Kloz, kterému to zatím jde a jeho bilance 4+9 je zatím slibná. Z obránců se daří podporovat útok Davidu Valovi 2+2, vysokým počtem asistencí se pyšní i další dva zadáci Jiří Klimíček a Patrik Husák. Prostějovskou jedničkou je stejně jako loni Ondřej Bláha, úspěšnost zákroků má na úrovni 92,40 procent a průměrně inkasoval 2,14 branky na zápas. Podaří se svěřencům trenéra Tottera v sobotu udržet dosavadní venkovní neporaženost?

Zatím tým z Poruby na začátku sezonu trochu tápe. Svěřenci trenérů Jiřího Šejby a Davida Moravce jsou na 11. místě když za 10 zápasů posbírali 13 bodů při skóre 26:31. Poslední zápas odehrál TORAX na ledě Sokolova, kde schytala vysokou porážku 0:4 – z posledních pěti kol jde pro ni už o čtvrtý neúspěch. „V první třetině jsme měli špatný pohyb a i když jsme hráče připravovali, srovnala se hra až k jejímu konci. Ve druhé třetině jsme předvedli fatální individuální chyby, které ani nevyplynuly ze hry, což se dá říct o všech čtyřech brankách. Soupeře jsme přehrávali. Byli jsme nedůrazní před bránou. A ve třetí třetině jsme měli kupu šancí, ale když nedáme góly…,“ komentoval neúspěch Jiří Šejba. Jasnou brankářskou jedničkou je jako loni lotyšský veterán Ervins Muštukovs. Před sezonou se podařilo sehnat i novou brankářskou dvojku, kterou se stal Adam Brízgala z Kladna. Mezi obránci je nejvíc vidět Lukáš Kozák a Michal Houdek, který do Poruby přišel po konci v Plzni. Do obrany se Porubě v letní přípravě podařilo získat i nám dobře známého Jakuba Husu. V bodování útočníků jsou mezi prvními třemi Pavel Jenyš 4+3, Petr Stloukal 4+0 a Markus Korkiakoski 3+3. Poruba má od nové sezóny, stejně jako Prostějov, nového kapitána, jímž se stal karlovarský odchovanec Michal Vachovec. Poslední akvizicí je kontroverzní slovenský talent Martin Réway. Ten nastoupil zatím ke dvou zápasů a připsal si dvě přihrávky.