Už jen šestnáct účastníků bude mít po zbytek sezóny hokejová Chance liga. Druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž přišla o dlouhodobého otloukánka ligy – Kadaň. Ta po osmnácti odehraných zápasech, tedy třetině sezóny, odstoupila ze soutěže. Důvod uveřejnila webová stránka www.hokej.cz. „Důvodem je už neúnosná finanční situace, kterou způsobil generální sponzor neplněním vzájemných dohod,“ měl popsat svazu šéf kadaňského hokeje a někdejší skvělý hokejový útočník Petr Klíma. Český hokejový svaz bude nyní promýšlet, zda budou zápasy Kadaně anulovány nebo kontumovány. Rozhodnuto už je, že soupeři Severočechů v dalším programu Chance ligy budou mít volný los.

Kadaň v posledních pěti letech byla posledním týmem soutěže, pokaždé se ale dokázala zachránit. Buď v baráži nebo letos díky koronaviru a nesestupovosti soutěží. Zdá se však, že letošní ročník je načas poslední, kdy Kadaň na mapě profesionálního hokeje vidíme. Nyní je otázkou, zda se bude opakovat scénář hokejového Chomutova. Ten nejprve v roce 2019 pro finanční problémy sestoupil z extraligy. Rok nato už celek, v němž hrávali třeba Marek Tomica, Jan Rutta nebo Radek Duda, hrál jen krajský přebor, kde působí dosud. Ústecký kraj má v tomhle směru vůbec smůlu: je to jen pár let, co z prvoligové mapy zmizel také Most.

Kadaň v osmnácti odehraných zápasech neuhrála ani bod. Aktuálně má skóre 26:89. U týmu donedávna působil kouč Vladimír růžička, který se však tento týden přesunul do Litvínova. S kadaňským hokejem mají z nedávné minulosti zkušenosti prostějovští Tomáš Koblížek a Miloslav Jáchym.