Nejdříve horor, potom balada. Jestřábi vyrazili ve středu k ostře sledovanému derby s Přerovem. Měli co napravovat: předešlých šest vzájemných zápasů se Zubry prohráli. A zprvu se zdálo, že z toho bude sedmá porážka. Zubři vedli brzy 3:0 a Prostějované byli méně než neškodní. Ve druhé třetině však dokázali srovnat a v závěrečné definitivně utkání ovládli. Jestřábi tak mají za sebou velice cennou výhru.

Utkání ale zprvu na výhru Jestřábů nevypadalo. Nejprve sice byl v přečíslení Husák, nedostal se ke střele. Hned z protiútoku z přečíslení naopak dal první gól Jan Suss – 0:1. V 5. minutě se situace opakovala. Rudovský neproměnil šanci, z protiakce se naopak radoval střelou k tyči Jan Svoboda. Trenér Totter reagoval time-outem, zprvu však nepomohl. Už v 6. minutě to bylo 0:3, když Tomáš Doležal chladnokrevně předvedl zakončení mezi nohama ala Tomáš Hertl. Na lepší časy se ale záhy zablýskalo: Jáchym se dostal až před bránu a díky důrazu snížil na 1:3. Navíc v 11. minutě to bylo už 2:3, když Mrázkovu střelu neudržel Klimeš a nepřehlednou situaci zužitkoval Švec. Zubři poté hodně zatlačili, pomohla jim i přesilová hra. Ale prosadit se nedokázali.

Druhá třetina přinesla méně vzrušujících okamžiků. I když, ve 22. minutě to vypadalo na srovnání. Havlík si obkroužil pásmo, následnou gólovou střelu neuznali rozhodčí pro postavení hráče v brankovišti. Krátce poté měl na holi další gól Rudovský. Jestřábi byli lepší, tlačili a hnali se za vyrovnáním. To přišlo ve 32. minutě. Kloz našel pěknou nahrávkou Husáka. I díky teči jeho střela skončila za Klimešem – 3:3. Podobně jako v první třetině po inkasování, i tentokrát Zubři zatlačili. Převahu ale dlouho neměli. Přišly velké šance Babky po individuální akci, dále přesilovkové zakončení Švece nebo střela Rudovského. Klimeš ale zachytal skvěle.

Třetí část nakonec přinesla rozuzlení dramatického příběhu. Parádičku si připsal Petr Mrázek, když Kubešovi udělal dvě kličky a následně poslal Prostějov poprvé do vedení. Ve 46. minutě už to bylo 5:3 pro Jestřáby: Jelínek našel v přečíslení Nováka a ten proměnil, navíc v oslabení. Jednalo se o důležitý moment utkání, neboť branka padla krátce poté, co domácí Černý trefil tyč. Opět se ukázalo pravidlo nedáš-dostaneš. Jenže Přerov to ještě nevzdával. V 51. minutě snížil na 5:4 – obránci před bránou neuhlídali Goiše. I zbytek utkání nabídl strhující podívanou. Prostějované sice stále více jen vyváželi puk, Zubři se však nejednou dostali do brejku. Vážně prostějovské vedení ohrozil Suss, nakonec trefil Bláhu do masky. Klid na Jestřábí hole tak dodal až v 60. minutě Mrázek. Nejprve již odkrytou bránu Přerova netrefil, pak ale nahozením přes celé hřiště rozhodl. Jestřábi tak ukončili tři roky se táhnoucí sérii porážek s největším rivalem.

Chance liga, 30. kolo:

HC Zubr Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 4:6 (3:2, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. Suss (J. Svoboda, Kubeš), 5. J. Svoboda (Herman, Suss), 6. Doležal (Ševčík, F. Dvořák), 51. Goiš (F. Dvořák) – 7. T. Jáchym (Beránek, A. Havlík), 11. Švec (M. Novák, Kloz), 32. Husák (Kloz, Rudovský), 43. Mrázek (Švec, Husák), 47. M. Novák (Jelínek, Babka), 60. Mrázek (Babka, Kloz). Rozhodčí: Jaroš, Petružálek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na bránu: 41:31. Průběh zápasu: 3:0, 3:5, 4:5, 4:6. Počet diváků: 1000.

Sestavy:

HC Zubr Přerov: Klimeš – Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Černý, Krisl, Ševčík – Herman, Süss, Jan Svoboda – Doležal, Král, Matěj Novák – Goiš, Dvořák, M. Svoboda – Sloboda, Indrák, Sebera. Trenéři: R. Svoboda a Dočkal.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Klimíček, Husák, Babka, Krejčí, Zajíc, Vala – Mrázek, Kloz, Švec – Havlík, T. Jáchym, Beránek – Rudovský, Martin Novák, Jelínek – Motloch, Koblížek, Štefka. Trenéři: Totter a Wojnar.