Velkého úspěchu dosáhli hokejisté SK Prostějov 1913 z ročníku 2011. Na otevřeném kluzišti v Bruntále si v úterý 28. prosince vybojovali účast v závěrečné fázi celostátního turnaje Mini Winter Cup – Memoriál Tamira Wintersteina. V kvalifikaci pod vedením trenérů Václava Meidla a Martina Pěchy uspěli díky čtyřem výhrám v řadě.

Prostějov se v základní skupině B střetl se Šumperkem, Uherským Hradištěm a Novým Jičínem. Zatímco Mladé Draky a celek ze Slovácka zdolal nejtěsnějším možným rozdílem (10:9 a 5:4), novojičínské Ďáblíky porazil o šest branek 11:5. V semifinálovém souboji pak Hanáci přestříleli Brumov-Bylnici 9:6 a mohli se radovat z postupu do pražského finále.

Turnaj Mini Winter Cup – Memoriál Tamira Wintersteina pořádá hokejový svaz. Koná se v souladu s pravidly minihokeje, všechny zápasy se hrají na dvakrát patnáct minut hrubého času. Celkem 32 týmů startovalo či bude startovat na jednom ze čtyř turnajů na nekrytých ledových plochách – v Bruntále, Žamberku, Dobříši a Povrlech u Ústí nad Labem. Dva nejlepší ze čtyřčlenných skupin vždy postoupí do semifinále, jejich vítězové si bez ohledu na výsledek následných finále zajistí postup do poslední části turnaje. Ta se uskuteční o víkendu 15. a 16. ledna v obchodním centru Harfa v Praze-Libni.